Рушникосушки з нержавіючої сталі, критерії вибору

Разом зі зростаючою популярністю рушникосушок розширюється та їх асортимент. Для правильного визначення необхідної моделі цього пристрою потрібно мати знання про їх різновиди й особливості. Будь-яким приладам, які призначені для використання у ванних кімнатах, доведеться працювати при температурних перепадах і підвищеній вологості. Це диктує певні вимоги до їх виготовлення.

При ремонті квартир особлива увага повинна приділятися обробці ванних кімнат, щоб в процесі їх експлуатації не виникали непередбачені ситуації, що тягнуть дорогі ремонти та масу неприємностей.

 

У ЧОМУ ПЕРЕВАГИ РУШНИКОСУШОК З НЕРЖАВІЮЧОЇ СТАЛІ?

 

Основними матеріалами, з яких виробляються найпопулярніші моделі даного обладнання, є нержавіюча сталь і хромована латунь. Користувачі повинні знати, що з першого погляду відрізнити їх один від одного досить важко.

Для виробів, які виготовлені з нержавіючої сталі, притаманні певні переваги, за якими вони перевершують пристрої з латуні. Головна відмінність полягає в тому, що сталеві моделі без проблем витримують великі тиски води при експлуатації з центральним водопостачанням та опаленням в умовах багатоповерхових житлових будинків.

     

Важливим моментом у справі вибору і придбання сталевого агрегату є наступна рекомендація фахівців: зупиняти увагу потрібно на виробах, які сконструйовані з безшовних (цілісних) труб. Бажано купувати пристрої з товстостінних труб, товщина стінок яких перевищує 3 міліметри. Товстіша стінка – кращий пристрій.

Нержавіюча сталь - це матеріал, який характеризується довговічністю і надійністю. Вироби з неї за вагою дещо важкуваті, але це виправдовується відмінними експлуатаційними можливостями.     

Якщо сушки з чорної сталі є надзвичайно примхливими до складу теплоносія, в якості якого зазвичай використовується вода, то вироби з нержавійки подібним недоліком не страждають. Вони більше коштують, але і набагато довше служать.

Фахівці радять для квартир в багатоповерхівках купувати рушникосушки з нержавіючої сталі, які розраховані на експлуатацію в умовах робочого тиску 10-15 бар. Їх порада заснована на тому, що централізоване опалення може досить часто «радувати» гідроударами, тобто перепадами тиску. До цього потрібно бути готовим.

В автономному опаленні котеджів, заміських будинків і дач можуть бути використані пристрої з інших матеріалів, наприклад, з латуні. Пояснюється це рівнем тиску в таких системах, який практично завжди рівний трьом і менше барам.

Кольорові матеріали, використовувані при виготовленні такого обладнання, дозволяють отримувати гарний дизайн, але характеризуються підвищеною чутливістю до металевих сполук у воді і високих температур.

Все це не характерно приборам з нержавійки, які менш примхливі, а тому вільно переносять температурні перепади. При необхідності установки такого пристрою на іншій стіні, тобто не там, де розташовується центральний стояк, має використовуватися виріб з нержавійки, в якому є кран Маєвського, тобто спускний повітряний клапан. Цей пристрій позбавляє від проблем при першому запуску сушки або її включенні після сезонних відключень. За допомогою таких кранів з систем спускаються повітряні пробки.

Подібна процедура проводиться і при заповненні сушок гарячою водою, і для забезпечення нормальної циркуляції, оскільки повітряні пробки перешкоджають ефективному функціонуванню пристроїв.     

 

     

ЧОМУ У ВАННІЙ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ РУШНИКОСУШКИ З НЕРЖАВІЮЧОЇ СТАЛІ?

 

Широкому поширенню виробів з нержавійки сприяють такі їх позитивні сторони, як стійкість до агресивних середовищ та корозії, витривалість в різних кліматичних умовах, довговічність, жаростійкість і простий догляд.

Сьогодні ринок пропонує пристрої з нержавійки від українських, італійських, іспанських та інших виробників. Це вироби, що відрізняються дизайном, забарвленням, високою якістю і широким діапазоном цін.

Пропоновані вироби з нержавіючої сталі відмінно виконують своє експлуатаційне призначення, яке полягає в:

  • Підтримці необхідного температурного режиму в ванних кімнатах, оберігаючи їх від перезволоження і появи грибків та плісняви;
  • Сушінні рушників, халатів та інших речей.

     

В даний час наші співвітчизники використовують електричні, водяні і комбіновані прилади, які відрізняються між собою видом використовуваної для їх нагрівання енергії. Кожен вид зручний в певних умовах. В одні надходить нагріта вода з систем. Інші нагріваються за допомогою електричної енергії.

Комбіновані рушникосушки з нержавіючої сталі є надзвичайно вигідним варіантом, який може використовуватися цілий рік. У літній час їх нагрівають теплоелектронагрівачами.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)