Насос для підвищення тиску - що це?

Нормально функціонувати колонка зможе лише в тому випадку, коли одночасно буде забезпечено оптимальний тиск в обох мережах, тобто у водопровідній та газовій. Його рівень надзвичайно важливий для функціонування водогрійного обладнання.

При занадто низькому рівні розглянутого показника допомагає використання спеціальних насосів для підвищення тиску, виробництвом яких займаються багато провідних світових фірм, так само як і менш відомих. Необхідний асортимент даного обладнання доступний на сучасному вітчизняному ринку.

ОСОБЛИВОСТІ НАСОСІВ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ТИСКУ

Моделі цих приладів відрізняються компактними розмірами та малою вагою, що дозволяє їх монтаж прямо на трубопроводах. Проста й конструкція даних пристроїв, що має високу надійність. Більшість виробів комплектується перемикачами, які мають три положення. Це дозволяє управляти ними в різних режимах:

  • В ручному режимі користувач включає або вимикає апарат тоді, коли в цьому виникає потреба;
  • В автоматичному режимі операції включення та виключення проводяться за допомогою вбудованих датчиків протоки, тобто автоматично;
  • Режим вимкненого приладу.

Важливим є захист обладнання від сухого ходу, при якому прилад працює, але води в ньому немає. На жаль, в наших умовах можуть нерідко складатися ситуації, при яких водопроводи відключаються, або відрізняються слабким напором, нездатним забезпечувати функціонування побутової техніки. У багатоповерхівках спостерігається відсутність води на верхніх поверхах. Всі ці проблеми і вирішують дані пристрої, що забезпечують підвищення тиску в трубопровідних системах.

ШЛЯХИ ДОСЯГНЕННЯ ІДЕАЛЬНОГО ТИСКУ В ТРУБОПРОВОДАХ

Перш за все, поговоримо про оптимальні показники тиску в міських водопроводах:

  • Його нормальний показник повинен дорівнювати 4 атмосферам;
  • Тиск вище 6-7 атмосфер згубний для «чутливої» сантехніки вітчизняного та імпортного виробництва;
  • При тиску води, що дорівнює менше 2 атмосфер, нормально не функціонує ні пральна машинка, ні посудомийка, ні газова колонка.

При слабкому тиску води, що поступає, вирішення проблеми можливе спеціальними засобами (підвищувальними установками), які будуть тримати його в межах нормативних вимог. Помічники в цьому - і насоси для підвищення тиску.

     

КЛАСИФІКАЦІЯ ПРИЛАДІВ ПІДВИЩЕННЯ ТИСКУ

При виборі цього пристрою слід виходити з того, для яких саме цілей він купляється: для посилення слабкого напору або для підняття води з нижніх на верхні поверхи. Перше призначення вимагає від приладу невеликої потужності та розміру, можливості монтажу в трубопроводи, а друге - використання відцентрового насоса високого тиску і гідроакумулятора.

Більш економічними є агрегати, які мають можливість роботи в автоматичному режимі. Ручне обладнання допомагає забезпечувати безперервне функціонування, але вимагає постійного контролю за ним.

Насосне обладнання також класифікується за способами охолодження корпусів даного пристрою. Воно здійснюється за допомогою крильчаток або рідини:

  • Лопать для охолодження встановлена ​​на валу. Така конструкція називається пристроєм сухого ходу. Він відрізняється високим ККД і незначними шумами при роботі;
  • Агрегати, в яких для охолодження використовується перекачувана рідина, називаються двигунами з мокрими роторами. Працюють вони практично безшумно.

Важливим є також розмір даного приладу, оскільки він використовується зазвичай у невеликих приміщеннях. Він може бути універсальним, тобто використовуватися в системах будь-якого водопостачання, хоч холодного, хоч гарячого. Доступні також моделі, що застосовуються лише в певному постачанні - холодної або гарячої води.

ВАЖЛИВІ ФАКТОРИ У ВИБОРІ КОНКРЕТНИХ НАСОСІВ

При виборі даного обладнання обов'язковому обліку підлягають найрізноманітніші і надзвичайно важливі пункти. Перш за все, це стосується завдань, поставлених перед обладнанням, що купується. Далі необхідно пильне вивчення характеристик моделі, тобто її пропускної здатності та створюваного напору.

Більшість покупців зазвичай виходить ще й з авторитету компанії, яка виробляє дане обладнання. Їм не варто забувати і про розміри приміщення, в якому запланована його установка. Не менш важливою є й сума, яка може бути витрачена покупцем на покупку.

Якщо майбутній споживач не має уявлення про необхідний тиск та продуктивність, то він ніколи не зробить правильний вибір. В цьому питанні неоціненною буде допомога фахівців, які кваліфіковано проводять всі розрахунки.

При необхідності зовсім невеликого збільшення тиску в системі, можна придбати компактний прилад, що легко й просто врізається прямо в труби. Це істотно заощадить фінансові витрати покупця, який, тим не менш, отримає повне задоволення всіх його запитів і побажань.

Окремі фахівці схильні до того, що установка потужного і дорогого обладнання зайва. Вони навіть радять використовувати кілька малопотужних пристроїв, що встановлюються перед точками розбору.

Купівля пристроїв для підвищення тиску сьогодні не представляє ніяких проблем, оскільки на вітчизняному ринку надзвичайно широке розмаїття пропозицій. Щоб уникнути будь-яких прорахунків найкраще звертатися до справжніх професіоналів, наприклад, в наш Інтернет-супермаркет «ЕСПО». У нас гарантовано отримуєте повне та якісне рішення своєї проблеми, яке забезпечується придбанням єдино правильної моделі обладнання для підвищення тиску.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)