Комплектуючі для димоходу і для чого вони потрібні

Димоходи мають надзвичайно важливе значення і для якісного функціонування опалювального й водогрійного обладнання, і для безпеки користувачів. Саме до їх облаштування пред'являються серйозні вимоги.

Якщо у вашому будинку є димовідводи, які гарантують виконання всіх вимог, то в ньому буде панувати затишна, тепла й комфортна атмосфера, а ви будете себе почувати в цілковитій безпеці.

На превеликий жаль, використовувані нині газові прилади призводять згодом до руйнувань димовідводів, особливо цегляних. Вихід з такого положення - в придбанні комплектуючих для димарів, які в широкому асортименті представлені в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО». Що ми пропонуємо і для чого необхідні такі складові, - в цій статті.

ТРУБА ДИМОХІДНА З НЕРЖАВІЮЧОЇ СТАЛІ

Питання установки димарів виникає у будь-якої людини, хто любить відпочити за містом, або тільки приступає до зведення дачного будиночка. Комини покликані створювати природну тягу для горіння, яка полягає в русі диму (повітря) по котельних конструкціях або печах. Можливості для цього виникають за рахунок створення різниці тиску всередині димовідводів.

В даних пристроях температура досягає критичних вершин, а тому матеріал, який використовується для їх виготовлення, повинен її витримувати, не розжарюючись при цьому. Це завдання відмінно виконує нержавіюча сталь, що має температуру плавлення в 1500 градусів.

Пропонована розмірна сітка труб з нержавіючої сталі різноманітна, що дозволяє вибирати необхідний варіант для будь-якого випадку. Ці труби складають основу димовідвідних конструкцій. Вони забезпечують відмінне доповнення готових цегляних коминів, виконуючи при цьому відмінний захист внутрішніх каналів від накопичення сажі.

Ця функція важлива, оскільки при проходженні по трубі диму сажа осідає і накопичується на стінках. Труби також покращують тягу й підвищують якість горіння, що суттєво збільшує терміни служби опалювальних систем.

     

КОЛІНА ТА ТРІЙНИКИ

Встановивши димовідвідну трубу в опалювальній системі, споживач зіткнеться з проблемою її підключення до приладів опалення, тобто до котла, колонки чи печі. Її рішення стане доступним, якщо будуть придбані трійники й коліна.

Потреба в них виникає через те, що практично в кожному випадку доводиться міняти напрям димохідних труб, оскільки особливості приміщень практично ніколи не дозволяють вести димохідні труби по прямій траєкторії. Коліна, необхідні в таких випадках, можуть мати різні кути нахилу - 0-90 градусів, якщо точніше, то 30, 45, 60 і 90 градусів.

Трійниками димарі підключаються до приладів опалення. Це також обов'язкові атрибути систем, що дозволяють виконувати підключення до вертикальних частин конструкцій. Ці комплектуючі полегшують огляд і чистку димоходів. За їх допомогою забезпечується компенсація тиску, який виникає в димовідвідних системах.

РЕВІЗІЯ

Ревізія з нержавійки - це гарантія, яка забезпечує повноцінне функціонування опалювальних систем. При її відсутності вони просто не працюють. Функціональне призначення ревізії - очищення систем димоходів. За допомогою ревізії видаляється зайва волога, що з'являється внаслідок конденсації, і продукти горіння, які осідають на стінках труб.

     

РЕДУКЦІЙНІ ПЕРЕХОДИ

Переходи редукційні допомагають з'єднувати димовідвідні труби різних діаметрів. Вони являють собою фітинги, які способом лиття виготовляються з нержавіючої сталі та відрізняються довговічністю і високою міцністю. Їх називають ще й перехідними муфтами. Сьогодні доступні для придбання й безшовні перехідники з поліетилену, які, правда, менш стійкі до механічних пошкоджень.

ПОКРІВЕЛЬНЕ ПЕРЕКРИТТЯ

Покрівельне перекриття застосовується при переході димарної гільзи через перекриття даху. Якісним є вироби, які виготовляються з нержавіючої сталі. Це дозволяє добиватися надійної та тривалої експлуатації опалювального обладнання, а також перекриття.

ВЕНТИЛЯЦІЙНИЙ ДЕФЛЕКТОР

При правильній організації від опалювальних систем гарантується виведення продуктів згоряння та повітря відповідно до технологій. Грамотне функціонування тяги в коминах забезпечує безпечне перебування людей в приміщеннях. Виконання всіх цих завдань покладено саме на вентиляційні дефлектори.

Вони за рахунок вітрів підсилюють тягу. Дефлектори функціонують так: елемент більшого перерізу, ніж у дефлектора, монтується на одному кінці труби. При вітрі всередині нього створюється розріджений простір. Сюди із нижньої частини димаря надходять відпрацьовані гази.

     

КОНДЕНСАТОВІДВІДНИКИ

Конденсатовідвідники є досить ефективним вирішенням проблеми з появою конденсату. В їх корпусах або окремо є спеціальні відсіки, в які збирається конденсат. При установці такого пристрою істотно спрощується обслуговування димарів. Воно зводиться лише до здійснення їх своєчасної очистки.

ДАШОК

Для функціонування систем опалення необхідно багато конструктивних елементів, серед яких й спеціальні дашки, які позбавляють від попадання у них всілякого сміття, сторонніх предметів, води й снігу. Раціональне та кваліфіковане проектування та установка димохідних конструкцій забезпечує злагоджену і технічно правильну роботу систем. А оскільки дахи будинків не захищаються від погодних впливів, то повинна бути захищений верх труби. Для цих цілей й пропонується дашок - спеціальний пристрій, який можна купити у нас. Його ковпак, крім цього, є ще й чудовою прикрасою будь-якої будівлі.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)