Які є види булерьянів
Сьогодні надзвичайно зручним фактом є незалежність від будь-яких зовнішніх факторів, що порушують наш спокій. Використання булер’янів в якості опалювальних приладів - це найефективніший варіант вільного, економного та комфортного обігріву власного житла.
Печі на дровах вважаються у нас традиційними, оскільки використовуються протягом століть. На цьому паливі функціонує і даний виріб, що стає незамінним в наших будинках, оскільки співвітчизники встигли оцінити його вагомі переваги перед іншими видами опалювального обладнання.
Кращим способом опалення приміщень є повітряно-конвекційний, діючий на різниці температур холодних та теплих потоків. Цей пристрій діє саме таким чином, будучи ефективним навіть для умов суворого клімату.
ЧОМУ БУЛЕР’ЯН ЗРУЧНИЙ У ВИКОРИСТАННІ?
Зручність таких печей пояснюється багатьма позитивними параметрами. Перш за все, відрізняється тим, що паливом для них можуть бути як дрова, так і стружки, папір, лушпиння, різні деревні відходи. Дане опалювальне обладнання універсальне в тому плані, що встановлюється в будинках, на дачах, на складах, в магазинах та кафе (це можливо, оскільки є сертифікат, що дозволяє комерційне використання).
Відмінною особливістю таких печей є і можливість установки оглядового скла на дверцятах, яке дозволяє проводити спостереження за палаючим вогнем. Широка й модельна лінійка даного опалювального обладнання. На ринку пропонується п'ять видів таких печей. Вибір залежить від площі опалювального приміщення, яка може сягає 1300 куб. метрів. Діапазон потужності печей коливається в межах 6-35 кВт.
ПЕРЕВАГИ БУЛЕР’ЯНІВ
Такий виріб відрізняється простою структурою. Складається з двохкамерної топки та додаткового повітряного відведення. Це досить, щоб забезпечувати високий коефіцієнт корисної дії.
В даних приладах основним режимом роботи є тління. Однієї закладки дров достатньо, щоб котел безперервно експлуатувався протягом 8 годин. Включати його на повну потужність не варто, оскільки швидко згорають дрова, а це обладнання стає звичайною буржуйкою.
Використання методу тління підкреслює високу якість даних пристроїв та їх продуктивність. Після нагрівання топки потрібний простір поступово заповнюється теплим повітрям, відбувається тривале і якісне обігрівання. При такому режимі функціонування дрова горять надзвичайно повільно, оскільки подача кисню перекривається засувкою, що знаходиться біля труби.
Газ, що виділяється при згорянні палива, надходить в іншу камеру, де відбувається його допалювання паровими інжекторами. Попадання в камеру свіжого повітря та спалювання незгорілих газів перетворюють пилові частинки в паливну енергію, виключаючи їх потрапляння в атмосферу опалюваних приміщень.
КОНСТРУКЦІЯ ДАННОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ
Для виготовлення конструкції булер’янів використовується сталь. Камера згоряння має циліндричну форму з вихідними з неї трубами. За допомогою нижніх патрубків відбувається всмоктування холодного повітря знизу. Прогріте тепле повітря температурою 100-120 градусів назовні виходить через верх.
Саме гарячі потоки, які виходять назовні, забезпечують швидке обігрівання приміщень й тривале підтримання необхідного температурного режиму. Простір обігрівається надзвичайно швидко, всього хвилин за 20. Ця перевага зручна особливо для заміських будинків, оскільки приїхавши туди, людина швидко отримує тепло і комфорт.
Ці вироби дуже економічні, оскільки спалюється зовсім мало дров. За добу в піч можна пару раз закласти дрова і оптимальний температурний режим буде забезпечений. Контролюється виділення тепла газифікаторами і маніпуляторами. Вони зручні і наявністю великої камери і великих дверець. Завдяки цьому, поліно може навіть не розколюватися, воно поміститься в піч і в великому розмірі.
КЛАСИФІКАЦІЯ БУЛЕР’ЯНІВ
Порада купувати саме цей опалювальний виріб пов'язана з рядом позитивних характеристик таких печей, а також впевненістю в тому, що дана покупка забезпечить в будь-якому приміщенні тепло і затишок. Благо, виробники пропонують дане устаткування декількох типів, використання яких обумовлюється певними умовами експлуатації та технічними характеристиками:
- Тип 00 - опалювальний обсяг - 100 куб. м; опалювальна площа - 40 кв. м; теплова потужність - 6 кВт; габарити - 480х690х700 мм; ø димоходу - 120 мм;
- Тип 01 - опалювальний обсяг - 200 куб. м; опалювальна площа - 80 кв. м; теплова потужність - 11 кВт; вага - 100 кг; габарити - 560х830х750 мм; ø димоходу - 120 мм;
- Тип 02 - опалювальний обсяг - 400 куб. м; опалювальна площа - 160 кв. м; теплова потужність - 18 кВт; вага - 130 кг; габарити - 590х970х850 мм; ø димоходу - 150 мм;
- Тип 03 - опалювальний обсяг - 600 куб. м; опалювальна площа - 240 кв. м; теплова потужність - 27 кВт; вага - 170 кг; габарити - 640х1120х900 мм; ø димоходу - 150 мм;
- Тип 04 - опалювальний обсяг - 1000 куб. м; опалювальна площа - 400 кв. м; теплова потужність - 35 кВт; вага - 215 кг; габарити - 730х1120х960 мм; ø димоходу - 180 мм;
- Тип 05 - опалювальний обсяг - 1100 куб. м; опалювальна площа - 500 кв. м; теплова потужність - 40 кВт; вага - 240 кг; габарити - 730х1440х960 мм; ø димоходу - 180 мм.
Така різноманітність модельної лінійки даних печей - це стовідсоткова гарантія вибору саме того виробу, який зможе задовольнити запити будь-якого покупця.