Які є системи опалення, їх загальні характеристики, переваги та недоліки

При вирішенні питання опалення будинків більшість забудовників схиляється до водяного, яке є традиційним для нашої місцевості протягом багатьох десятиліть. Такі системи опалення приміщень відрізняються простотою схеми, надійністю, ефективністю і цілком прийнятною вартістю.

З практики можна зробити висновок, що найкраще, якщо робота над її створенням починається разом з розробкою проекту. При такому розкладі вдається практично повністю взяти до уваги всі нюанси майбутніх опалювальних систем.

Важливо, щоб в таких системах використовувалося сучасне обладнання і правильні схеми, які здатні забезпечити опалювальне забезпечення будинків. Від цих схем залежить рівномірність розподілу тепла по всіх приміщеннях, зручна експлуатація і навіть внутрішній дизайн.

Зараз ми приділимо увагу всім наявним опалювальним системам приватних будинків, щоб допомогти своїм клієнтам зробити правильний вибір. У приватних будинках можуть використовуватися самопливні системи опалення або системи з примусовою циркуляцією теплоносія.

 

САМОПЛИВНІ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ

 

Функціонування самопливної системи полягає в тому, що циркуляція теплоносіїв в ній здійснюється за законами фізики, тобто їх пересування утворюється за рахунок різниці температур холодної (на вході) і гарячої води (на виході). Завдяки цьому відбувається рух теплоносія по замкнутому контуру, який віддає через радіатори тепло приміщенням. Повернення теплоносія пониженої температури відбувається по зворотному контуру.

Такі самопливні системи - це простота і мала ефективність, оскільки в них не використовуються циркуляційні насоси. Відповідно, коефіцієнт корисної дії є досить низьким, а разом з цим споживачеві доводиться витрачати значні кошти на тепло.
До плюсів можна віднести той факт, що самопливна система працює самостійно і не залежить від наявності або відсутності електроенергії.

Найчастіше в подібних опалювальних системах використовують котли, які можуть функціонувати практично на будь-якому виді палива. Така можливість дуже зручна в умовах наших реальностей.

Найчастіше самопливні системи бувають однотрубними, які відрізняються надзвичайно простою конструкцією і експлуатацією. Всі їх елементи розташовуються послідовно. Стояк від котла зазвичай прямує вгору вертикально без відхилень. Це важливо для нормального руху теплоносія.

Недоліком самопливних систем є і неможливість впливу на тепловіддачу кожної батареї окремо. Вихід з ладу хоча б одного радіатора може привести до припинення циркуляції теплоносія і його закипання при працюючому котлі.

Нерідко застосовується двотрубна система, при якій батареї підключаються паралельно. Відключити при цьому окремий агрегат неможливо, але контроль температури на кожному приладі можливий, оскільки до кожного радіатора окремо підводиться стояк, що йде від котла або центру розподілу теплоносія. При установці на ньому вентиля або клапана можна буде регулювати температуру шляхом зменшення або збільшення потоку теплоносія.

 

     

ОПАЛЮВАЛЬНІ СИСТЕМИ БУДИНКІВ З ПРИМУСОВОЮ ЦИРКУЛЯЦІЄЮ ТЕПЛОНОСІЯ

 

Системи опалення будинку, в яких теплоносій пересувається по трубопроводах в примусовому порядку, відрізняються значно більшим коефіцієнтом корисної дії. Таке збільшення досягається за рахунок швидкості руху теплоносія.

При використанні циркуляційних насосів потрібне зниження діаметра труб, які використовуються для обладнання опалювальних систем. Це забезпечує економію. Треба пам'ятати, що вибір насоса повинен проводитися з особливою ретельністю, оскільки їх вихід з ладу в процесі експлуатації приводить до відчутних проблем.

Порівняння опалення з насосом і без нього робити не варто. Споживання електроенергії насосами не більше, ніж розмір перевищення норм споживання палива при експлуатації самопливного опалення. Певні незручності все ж виникають від використання електроенергії, яка, на жаль, періодично відключається.

Фахівці радять встановлювати байпас, тобто обвідну трубу, яка з'єднує обидва кінці насоса. На ній також потрібен вентиль, що відкривається при включеному насосі і закривається - при вимкненому (в останньому випадку система функціонує, як самопливна).

Насос повинен встановлюватися на зворотний контур, оскільки таким чином досягається збільшення термінів його роботи. На трубі подачі насос також може встановлюватися, але в ній теплоносій має набагато більшу температуру, яка негативно позначається на роботі приладу.

Здійснюючи вибір системи опалення приватних будинків, необхідно спиратися на поради фахівців, зокрема, на викладені в цій статті. У нас в широкому асортименті представлені абсолютно всі комплектуючі, які необхідні для обладнання будь-яких систем опалення різних приміщень.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)