Які батареї краще: біметалеві або алюмінієві

Проблема, які батареї опалення краще, виникає в багатьох випадках. Наприклад, при розробці проекту приватного будинку, при проведенні ремонту в приміщеннях, або при необхідності поліпшення опалення. Від численних пропозицій сучасного ринку у людей голова йде обертом.

Зробити правильний вибір без кваліфікованого поради фахівця вельми проблематично. Занадто багато факторів, від яких залежить віддача опалювального радіатора. Попитом користуються батареї з різних матеріалів, але останнім часом споживачі особливо звертають увагу на біметалеві і алюмінієві радіатори. А який з названих матеріалів більш ефективний? З цим зараз і розберемося.

 

ЯКІ БУВАЮТЬ БАТАРЕЇ  ОПАЛЕННЯ?

 

Крім двох названих вище матеріалів, для виготовлення опалювальних радіаторів також використовуються сталь і чавун, що застосовуються в опалювальних системах з незапам'ятних часів. Різноманітні батареї і за зовнішнім виглядом. Вони бувають секційними, панельними, трубчастими, конвекторами і дизайн-радіаторами.

Дані аналітиків ринку говорять про те, що найбільш затребуваними в Україні є радіатори, які виготовлені з біметалу і алюмінію. Саме ці типи найчастіше можна зустріти і в новобудовах, і в будинках, в яких виконано реконструкцію опалювальних систем.

 

     

У ЧОМУ ПОЛЯГАЮТЬ ОСОБЛИВОСТІ АЛЮМІНІЄВИХ РАДІАТОРІВ?

 

Високий попит на батареї з алюмінію пояснюється цілою низкою істотних переваг:

  • Високі естетичні показники зовнішнього вигляду, легкий і привабливий дизайн;
  • Відмінна теплопровідність алюмінію;
  • Високоефективна тепловіддача;
  • Дизайнерська різноманітність пропозицій;
  • Простота монтажу;
  • Використання терморегуляторів.

До недоліків алюмінію відноситься низька корозійна стійкість. Вони піддається корозії в різних середовищах. Руйнівником для алюмінію є і його контакт з мідними комплектуючими деталями. Це призводить до утворення гальванічної пари, яка викликає окислення алюмінію.

     

Фахівці радять по закінченню сезону опалення зливати воду з систем і залишати відкритими вентилі. Щорічно товщина стінок алюмінієвої батареї зменшується на 0,1 мм. Простими розрахунками можна визначити термін служби алюмінієвого радіатора - 15-20 років.

Є і ще нюанс, який полягає в тому, що в багатоквартирних будинках взагалі не рекомендують використовувати такі радіатори через низьку їх стійкості до перепадів тиску. Опалювальні системи приватних будинків позбавлені великих гідравлічних ударів, та й теплоносії, використовувані в них, мають набагато кращу якість. Це дозволяє зробити висновок про оптимальність варіанту з використанням алюмінієвих радіаторів в приватній оселі.

Алюміній відрізняється високою механічною міцністю, що дозволяє виробляти радіатори з розвиненою площею секційної поверхні, а, значить, з високою тепловіддачею. Батареї виготовляються часто способом лиття. Вони мають найрізноманітніші форми.

 

     

ХАРАКТЕРИСТИКИ БІМЕТАЛЕВИХ РАДІАТОРІВ ОПАЛЕННЯ

 

Біметалеві радіатори опалення першими почали виробляти італійці, однак, високі експлуатаційні якості забезпечили їх поширення і в інших країнах, зокрема, у нас, в Україні. Цим батареям характерні:

  • Висока міцність при різких перепадах тиску;
  • Привабливе дизайнерське оформлення;
  • Проста установка;
  • Можливість приєднання додаткових секцій;
  • Регулювання швидкості руху теплоносіїв.

Недоліків в процесі експлуатації біметалевих радіаторів практично немає. Вони відрізняються компактними розмірами, забезпечують ефективний обігрів приміщень, що не залежать від якості теплоносія, оскільки для виготовлення радіатора використовуються якісні сталі, що відрізняються антикорозійну стійкість

Найкраще місце для використання таких батарей - квартири, в яких є опалювальні системи, здатні витримувати високий тиск.

Порада щодо придбання тієї чи іншої біметалевої батареї може бути дана на основі ретельного вивчення умов, в яких передбачається їх експлуатація. Це - робочий тиск, площа приміщення для обігріву, якість використовуваних теплоносіїв.

Мінусом біметалевого радіатора є його основа, що складається з своєрідного сендвіча, до складу якого входять різнорідні матеріали. Сталь і алюміній мають різні коефіцієнти температурного розширення, тобто при зміні температури змінюються по-різному. Інколи це призводить до ослаблення стиків і ослаблення міцності з'єднань.

Які вибрати радіатори опалення для економії газу? Такими можуть бути батареї з розглянутих матеріалів, оскільки кожен вид відповідає більшості вимог, що пред'являються до опалювальних систем, основними серед яких є забезпечення оптимального температурного режиму при економному витрачанні палива.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)