Як вибрати сталевий твердопаливний котел, їх види і характеритики

Твердопаливні котли мають орієнтацію на широкий споживчий спектр. Їх успішно використовують не тільки для побутових потреб, а й для промислових цілей. Сьогодні котел на твердому паливі можна зустріти в приватних будинках, виробничих цехах, лікарнях, школах.

Твердопаливне опалення привабливе для підприємств, де з'являється можливість спалювати деревні та інші відходи, що з'являються в процесі виробничої діяльності. Таким чином, досягається корисна їх утилізація, а також істотна економія на опаленні адміністративних і виробничих будівель.

 

ВИДИ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ ЗА ТИПОМ ГОРІННЯ

 

Не кожна людина, у якої виникло бажання вибрати опалювальний котел, раніше стикалася з цим і тепер має необхідні знання. Найчастіше - зовсім навпаки. Покупець далекий від вільного орієнтування в світі опалювального обладнання.

До того ж, сучасний ринок рясніє достатком пропозицій котлів самих різних типів. Наші поради стануть надійним помічником кожному недосвідченому клієнту. А почнемо з котлів, що є стандартними твердопаливними, які давно здобули популярність на вітчизняному ринку.

Опалювальні котли на твердому паливі комплектуються сталевими або чавунними теплообмінниками. Теплова енергія добувається в них шляхом спалювання твердого палива, до якого відносяться дрова і вугілля, пелети і торф. При використанні в сільському господарстві на таких котлах здійснюється ще й утилізація тирси, лушпиння соняшнику, трісок та інших відходів.

Твердопаливні котли можуть бути чавунними і сталевими. Це гарантує певні переваги для кожного типу. При комплектуванні сталевими теплообмінниками важлива товщина і тип сталі. Для котлів невеликої потужності (в межах 10-12 кВт) вона повинна бути не менше 3 мм. Вище потужність - товща сталь.

Вітчизняні виробники виготовляють обладнання зі звичайної сталі товщиною 3 і 4,5 мм. Можна придбати і котли, які виготовлені з жароміцної котельної сталі 6 мм, що забезпечує багаторічну експлуатацію.

  • Твердопаливні котли піролізного типу використовуються для опалення. Ці котли функціонують за рахунок роздільного згоряння органічного палива і летючих речовин. Їх ефективність залежить від використовуваного палива. Великий вихід летючих речовин забезпечує спалювання деревини, паливних брикетів та бурого вугілля, завдяки чому вони найбільш ефективні.Доступні також моделі котлів на коксі і кам'яному вугіллі. Котли цього типу називають ще й газогенераторними. У них спалюється деревний газ, що виділяється з дров під впливом високих температур. Горить він жовтим або прозорим полум'ям, не залишаючи золи і сажі.
  • Пелетні твердопаливні котли функціонують на пелетах, тобто деревних паливних гранулах. Дане паливо являє собою спресовані в гранули тирсу, стружки і інші деревні залишки. Котли працюють не менше двох десятиліть. Зручні автоматизацією, стабільним підтриманням заданих температур. Без людського втручання можуть працювати довгий час після заправки паливом оперативного бункера. Їх ККД дорівнює близько 90 відсотків.
  • Котли тривалого горіння, будучи відносно новим видом котлів на твердому паливі, орієнтовані на широкий споживчий спектр. Використовуватися можуть в системах опалення самих різних приміщень. Паливо спалюється довго і економно, а тому вони більш економічні у порівнянні з традиційними котлами на твердому паливі. Однією закладки вугілля досить для роботи протягом п'яти діб, дерева на 1 добу. Цей прилад - кращий твердопаливний котел, доступний для придбання співвітчизниками.

 

     

ОСОБЛИВОСТІ СИСТЕМ ОПАЛЕННЯ ВІДКРИТОГО ТА ЗАКРИТОГО ТИПУ

 

Відкриті системи опалення з котлами на твердому паливі та з природною циркуляцією функціонують за фізичними законами про силу тяжіння і нагрівання рідин. Вони характеризуються використанням труб великого діаметра і меншою технологічною просунутістю. Звідси певні труднощі при розробці проектів опалення.

Перевагою відкритих систем є незалежність від електропостачання і можливість роботи без циркуляційних насосів. Твердопаливні котли використовуються переважно в таких системах. У найвищій точці системи буде потрібен розширювальний бак, обсяг якого повинен дорівнювати 4-5 відсоткам загального обсягу води.

Для систем закритого типу необхідна наявність мембранного бака. Завдяки цьому, вони перевершують аналогічні відкриті системи. Головна перевага в розташуванні бака поруч з котлом, а не в найвищій точці.

Котел і мембранний бак розташовуються разом в технічних або підвальних приміщеннях. Теплоносії не мають контакту з повітрям, що уповільнює окислення. Істотно продовжується термін експлуатації і котлів, і баків.

 

     

ТИПИ РЕГУЛЮВАННЯ РОБОТИ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ

 

Сучасні котли на твердому паливі є прогресивним опалювальним устаткуванням. Для управління ними можуть використовуватися бортові комп'ютери або механічні регулятори. В автоматичному режимі доступне забезпечення їх паливом, наприклад, пелетами, деревними відходами або вугіллям.     

Котли можуть працювати в автоматичному режимі необмежений час, аби був забезпечений необхідний запас палива. Його подача також здійснюється механічно шнековими транспортерами або пневматично за допомогою компресорів і пневмопроводів.

В автоматичних режимах відбувається контролювання всіх процесів, що відбуваються при функціонуванні твердопаливних котлів, при цьому істотно зменшується потреба в участі людини.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)