Як правильно вибрати керамічний обігрівач

Дія популярних нині керамічних обігрівачів грунтується на примусовій конвекції. Вона полягає в тому, що відбувається ретельне обдування нагрівальних елементів, в результаті чого тепло поширюється по всьому приміщенню, що обігрівається. Робочі механізми цього пристрою - це особливі нагрівальні елементи, що складаються з ряду керамічних частин, які об'єднані в єдину пластину.

В основу подібної побутової техніки покладені справжні революційні технології. Це позбавляє керамічні панельні обігрівачі, так само як і всі інші їх моделі з даного матеріалу, багатьох недоліків, які, на жаль, притаманні окремим видам приладів. Взяти, приміром, той факт, що на відміну від центральних опалювальних систем, керамічні прилади взагалі не сушать повітря і не спалюють кисень.     

Слід звернути увагу на те, що вони не нагріваються до таких температур, при яких можливі опіки. Ті ж масляні радіатори в цьому плані безпекою не відрізняються. Керамічні обігрівачі затребувані, оскільки відрізняються абсолютною безпекою і можуть бути без будь-якого страху використані навіть в дитячих кімнатах.

Обігрівачі керамічні працюють не тільки за конвекторним принципом, а й за рахунок інфрачервоних випромінювань. Теплові випромінювання йдуть від джерел. При цьому вони переслідують певні цілі: це можуть бути і локальні зони, і предмети, розташовані поруч.

Такий принцип дії керамічних панелей робить їх дуже економічними, оскільки вхолосту ніколи не функціонують. Обігрівальні прилади також відрізняються зручним використанням в побуті, оскільки переважна їх більшість має спеціальні таймери і пульти, що використовуються для дистанційного управління функціонуванням приладів. Окремі моделі, крім усього іншого, ще й мають функції очищення повітря і іонізації.

     

     

ВИДИ ОБІГРІВАЧІВ КЕРАМІЧНИХ

 

Сьогодні користувачі мають прекрасну можливість вибору найоптимальнішого варіанта серед різних видів керамічних обігрівачів. Керамічні конвектори опалення бувають:

  • Настінними;
  • Підлоговими;
  • Настільними.

Найбільшими серед керамічних обігрівачів є настінні прилади. Вони зовні нагадують блоки спліт-систем кондиціювання. Однак їх пластини мають невелику товщину. Це дозволяє розміщувати їх навіть в нижніх частинах стін, будучи ідеальним варіантом для приміщень, які відрізняються відносно невеликими розмірами.

Потоки теплового повітря піднімаються вгору. Обігрівачі не можуть розміщуватися високо під стелею, оскільки не зможуть забезпечувати оптимальне функціонування. Більш ефективними є опалювальні прилади підлогового типу. У них є спеціальні контролери безпеки, необхідні для миттєвого відключення пристроїв при перекиданні або перегріві. Вони можуть мати коліщатка для їх пересування по будинку або квартирі.

     

Третій вид керамічних обігрівачів - настільні прилади - мають спеціальні механізми для забезпечення їх обертання, яке дозволяє нагріте повітря поширювати на всі боки, а тому і швидко обігрівати приміщення, до яких використовується прилад опалення.
Керамічні обігрівачі на газі з використанням інфрачервоного випромінювання - незамінні для використання поза приміщеннями, наприклад, на дачах. У похідних умовах вони навіть можуть бути використані для приготування їжі.

 

     

ПЕРЕВАГИ ОБІГРІВАЧІВ З КЕРАМІКИ

 

Особливості нашого клімату висувають певні вимоги до використовуваних приладів опалення. Фахівці провели ряд тестувань, які і дозволили зробити певні рекомендації по оптимальному їх підбору. Випробування показали, що керамічні обігрівачі в даний час серйозно перевершили за перевагами своїх масляних побратимів.

  • Конвектори керамічні електричні найкраще підходять для житлових приміщень. Вони здатні обігрівати значно більші площі, споживаючи при цьому значно менше електричної енергії, якщо точніше - то десь на третину.
  • Керамічні пластини і мають незначну вагу, обігрівачі з них значно легші масляних приладів.
  • Керамічні моделі є компактними. Зазвичай інтер'єру найбільше відповідають настінні варіанти. Зауважимо, серед масляних обігрівачів подібних моделей немає. Завдяки можливості придбання панелей будь-якого дизайну, вони стають окрасою будь-якого приміщення.
  • Головним критерієм керамічних обігрівачів є їх безпека. Вона забезпечується різними функціями захисту приладів.
  • Будь-яким моделям керамічних обігрівачів притаманні, як мінімум, 3 робочих режими. Всі вони працюють безшумно. Можуть використовуватися в приміщеннях, які характеризуються підвищеною вологістю. Ці обігрівачі мають вбудовану самовентиляцію.

Керамічний обігрівач вибирається, виходячи з розмірів приміщень, стану їх утеплення і інших експлуатаційних характеристик. Про характеристики, переваги обігрівачів цього типу можна прочитати в цій статті. Істотна допомога буде надана і нашими фахівцями, якщо за придбанням такого опалювального обладнання звернетеся в наш Інтернет-супермаркет.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)