Як правильно вибрати електродний котел

Використовувані сьогодні опалювальні електричні котли дають прекрасну можливість організації ефективного опалення в самих різних будинках, розташованих там, де недоступне газопостачання. Електродні котли, які функціонують від електрики, надають ще й умови для гарної економії.

Поява цього типу електрокотлів не тільки гарантує економію, а й дозволяє організовувати опалення там, де виключається використання відкритих пальників, а також немає можливостей для газифікації.

 

 

У ЧОМУ ПОЛЯГАЮТЬ ОСОБЛИВОСТІ ЕЛЕКТРОДНИХ КОТЛІВ?

 

Вибір автоматики для електродних котлів здійснюється в залежності від розмірів опалювальних приміщень. Пристрої заповнюються спеціальним хімічним розчином. Далі виконується установка інших елементів систем опалення. Ці маніпуляції роблять електродні котли повністю дієздатними. Запуск зробити дуже просто, включивши котел в розетку. На тривалість нагріву впливає площа опалення.

Процес нагріву забезпечує максимальну тепловіддачу, оскільки в котлах знаходиться електроліт. Після нагрівання пристроїв до заданих температур, управління ними та підтримання на заданих рівнях повністю забезпечується автоматикою. Контроль і регулювання опалювальних систем здійснюється температурними датчиками, що встановлюються на входи і виходи опалювальних котлів і мають можливість регулювання.

Здійснюючи вибір електродного котла, покупець повинен звернути увагу на місце його розташування, тобто в якій частині буде працювати система. Якщо це торцеве приміщення, то процес забере чимало часу. Нагрівання електричних електродних котлів триває довго, так як і звичайних приладів на природному газі. Перевага їх в тому, що можуть використовуватися практично скрізь, в тому числі в місцях, де газ недоступний. Важливо ще й те, що такі пристрої можуть встановлюватися на один опалювальний радіатор, а, значить, є можливість організувати вибіркове опалення.

 

     

ЧОМУ ЕЛЕКТРОДНІ КОТЛИ ЕФЕКТИВНІ?

 

Шукаючи відповідь на питання, як вибрати котел, майбутній користувач повинен мати уявлення про те, в чому полягає його ефективність. Низька ефективність багатьох котлів полягає в тому, що в них теплота з нагрівальних елементів знімається механічним способом.

При використанні тенових пристроїв циркулююча вода має контакт з невеликою поверхнею. Це забезпечує нагрів не більше ніж 10 відсотків від обсягу теплоносія. Взявши до уваги те, що радіатори охолоджують рідину, то котлу потрібно в кілька разів більше циркуляцій теплоносіїв, ніж це необхідно електродному приладу.

Набагато більша продуктивність електродних котлів опалення пояснюється поліпшеним процесом теплового обміну. При виборі відповідного котла електродного типу звертають увагу на конструкційні та експлуатаційні переваги. Висока економічність котлів даного виду досягається такими факторами:

  • Забезпечення нагріву всього об'єму теплоносія в камері;
  • Інерція нагріву знижена в кілька разів порівняно з аналогічними опалювальними системами;
  • Використання систем плавного старту;
  • Контроль температури за допомогою автоматики;
  • Надійне функціонування;
  • Ефективність, оскільки робота виконується за фіксовані проміжки часу;
  • Проста конструкція і сучасні матеріали, які використовуються при виготовленні;
  • Застосування ефективних батарей і двотрубної системи.

    

ЩО ГОВОРЯТЬ КОРИСТУВАЧІ?

 

Електродний котел відгуки від користувачів має найрізноманітніші. Вони засновані на власній практиці їх застосування. Чимало споживачів підкреслює, що дані котли не дуже економні. При цьому, наголошується, що в окремих випадках таке опалювальне обладнання просто незамінне, зокрема, коли природний газ не може бути підведений.

Користувачі цінують електродні котли за їх нескладне обслуговування і доступну вартість. Вони дорожчі газових котлів, але навіть така ціна не може порівнюватися з вартістю вугілля, та й дров, які останнім часом істотно подорожчали.

Ефективне опалення гарантується тільки в тому випадку, коли забезпечується функціонування законів збереження тепла. Опалювальні системи повинні постійно нагрівати повітря в приміщеннях, які отримане тепло постійно втрачають. Якщо робота котла ефективна, то і радіатори розігріваються швидше, і температура в приміщеннях піднімається впевненіше. У цьому плані теновий котел менш популярний, оскільки він нагріває мізерну частину теплоносіїв, які потрапляють в камери. В електродних варіантах обладнання нагрівається весь обсяг, чим суттєво підвищується продуктивність.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)