Як правильно підібрати димохідну газову колонку

Були часи, коли гаряча вода в будинку або квартирі вважалася предметом розкоші. Сьогодні подібна думка викликає подив і обурення. Гаряча вода визнана предметом першої необхідності. І цілком злободенним є питання щодо того, як вибрати газову колонку для будинку.

Такі водонагрівальні пристрої відрізняються гранично простим принципом дії, якого цілком достатньо, щоб не виникало проблем з гарячим водопостачанням.

 

ВІДМІННІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ГАЗОВИХ КОЛОНОК ДИМОХІДНОГО ТИПУ

 

Перед покупкою газової колонки слід визначитися з деякими нюансами, які мають велике значення для подальшої її експлуатації. Перш за все, кожен вирішуватиме, яку колонку - димохідну або парапетну - купувати. Обидві моделі гарантують нормальне гаряче водопостачання будинків, квартир та інших приміщень, в яких воно необхідне для забезпечення діяльності людини. При цьому, ясна річ, відрізняються певними якостями, які гарантують відмінне функціонування і повну безпеку людини.     

Сьогодні серед наших співвітчизників великою популярністю користуються димохідні газові колонки. Вони, звичайно ж, зручні в монтажі там, де є в наявності димоходи, що позбавляє споживача від додаткових витрат. Але навіть їх відсутність не зупиняє наших клієнтів, серед яких чимало тих, що обладнає нові димоходи.

При виборі димохідної колонки на газу важливим моментом є визначення таких параметрів обладнання, як продуктивність і потужність. Вони визначаються в залежності від кількості майбутніх користувачів.

Зупинивши свої погляди на димохідних водонагрівачах, користувач повинен знати, що вони мають ряд характеристик, які важливі на всіх етапах від придбання, монтажу і до користування такою колонкою на газу:

  • Наявність автоматичного включення/вимикання, що дозволяє зберігати дорогоцінний час на всіляких зайвих маніпуляціях;

 

  • Стабілізатори газового тиску в водонагрівачах димохідного типу забезпечують їх ефективну роботу навіть при низькій стабільності систем;

 

  • Якщо правильно виконувати монтаж таких колонок, то можна обійтися без дорогого обладнання, що вимагає потім складного обслуговування;

 

  • У сучасній колонці даного типу немає безперервно тліючого фітеля, що забезпечує 25-відсоткову економію газу, який використовується;

 

  • На рідкокристалічні дисплеї, які є в чималій кількості моделей, виводяться необхідні показники функціонування колонок;
  • Водонагрівачі виготовляються з сталі високої якості, яка має високу стійкість до корозійних впливів;

 

  • Безпека роботи таких колонок забезпечується всілякими датчиками, наприклад, тиску води і іонізації, потоку води і її перегріву, тяги;

 

  • Димарі колонок на газу комплектуються запобіжними клапанами, що гарантують безпеку експлуатації газових приладів. Якщо гасне пальник, подача газу припиняється за лічені секунди.

 

     

ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ ПІДПАЛ ПАЛЬНИКА ГАЗОВОЇ КОЛОНКИ?

 

Відповідаючи на питання яке хвилює багатьох, щодо того, як підібрати димохідну колонку, розповімо і про важливі моменти, що стосуються підпалу пальника. Його способів в даний час є чотири. До систем запалювання відносяться електричний, турбоелектричний, п’єзорозпал і підпал за допомогою сірників.     

Якщо говорити про електричний спосіб, то необхідно констатувати, що в димохідних колонках застосовуються спеціальні пристрої, які працюють на батарейках, а використовувані в турбінованих водонагрівачах - від електричної мережі.

Турбоелектричний підпал відбувається в автоматичному режимі від електрики, вироблення якого відбувається вбудованою гідротурбіною від протоку води.

При п’єзорозпалі використовується запальник, який горить постійно. Він підпалюється вручну із застосуванням кнопки, яка активує п'єзоелемент, який в свою чергу підпалює запальник, котрий автоматично підпалює газ, що виходить з пальника. Це відбувається, коли відкривається кран гарячої води.

Ручний підпал на сучасних моделях газових колонок вже практично не використовується, оскільки є не зовсім безпечним, та й не ефективним.

 

ДИМОХІДНІ ГАЗОВІ КОЛОНКИ РІЗНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ

 

Сьогодні ми пропонуємо покупцям димохідні газові колонки від різних виробників з Італії, Німеччини, Туреччини, Китаю та Польщі. Залежно від країни виготовлення та конструкції водонагрівача встановлюється і його ціна.

Найвищою є вартість німецьких і італійських газових колонок. Значно меншою ціною відрізняються турецькі і китайські димохідні газові колонки з п’єзорозпалом. Вони відрізняються більш простою конструкцією, але і їх якість нижча за європейські аналоги.

Є можливість вибрати газову колонку димохідного типу будь-якої продуктивності, зокрема, 8, 10, 11 і до 17 літрів. При виборі необхідно виходити з потреби в гарячій воді сім'ї, тобто з кількості її членів.

 

     

НА ЯКІ МОМЕНТИ ЗВЕРТАТИ УВАГУ?

 

Основними моментами, які повинні враховуватися при покупці димохідної газової колонки, є: потужність і можливість регулювання витрати газу (потужності полум'я). Важливо знати, що потужність може бути номінальною (повною) та корисною, яка дорівнює повній потужності, що помножена на коефіцієнт корисної дії (ККД сучасних колонок зазвичай дорівнює 85-90 відсоткам).

Потужність пальника встановлюється ступінчастим, плавним або авторегулюванням. Як вибрати газову автоматичну колонку? Відповідь - звернутися до нас, де досвідчені фахівці стануть чудовими помічниками в цій справі. До того ж, треба сказати, що така покупка - це оптимальний вибір, оскільки буде гарантована ефективна і повністю безпечна їх експлуатація.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)