Як підібрати розширювальний бак для системи опалення

Таке комплектуюче обладнання, як розширювальний бачок для опалення, призначене для компенсування температурних збільшень об'ємів рідини в таких системах. Загальновідомо, що в процесі нагрівання обсяги води збільшуються. На кожні 10 градусів ці обсяги збільшуються на 0,3 відсотка. Припустимо, при нагріванні теплоносія до 70 градусів його обсяг стане більше на 3%.

Діватися цьому обсягу стане нікуди, оскільки рідина практично не стискається. Своєрідна роль сховища для такого надлишку і відведена розширювальним бакам. Тут вода остиває, зменшується в об'ємі і повертається в опалювальні системи.

Видалення надлишків розігрітої води з систем опалення неможливо, оскільки місця, що звільняються в трубопроводах, будуть заповнюватися повітрям. З'являються повітряні пробки, які з часом заблокує рух теплоносіїв, а потім і самих опалювальних систем.

ТИПИ РОЗШИРЮВАЛЬНИХ БАКІВ ДЛЯ СИСТЕМ ОПАЛЕННЯ

 

Для забезпечення нормального функціонування опалювальних систем використовуються два типи таких баків:

 

  • Розширювальні баки відкритого типу застосовуються в тих системах опалення, які відрізняються природною циркуляцією теплоносія. Вони є відкритими ємностями зі спеціальними з'єднувачами на дні, які необхідні для підключення до систем. Місце їхнього розташування - найвища точка опалювального трубопроводу. Зазвичай, це - сходові клітини, горища.Незручність може виникати через те, що для контролю рівня води буде виникати потреба підніматися на горища, щоб здійснювати візуальний огляд. Такі баки необхідно покривати тепловою ізоляцією. Для їх виготовлення використовується листова сталь. Баки бувають прямокутними або циліндричними. Відкриті розширювальні баки використовуються не тільки для того, щоб підтримувати обсяги теплоносіїв, а й для поповнення обсягів води в системах при будь-яких витоках. Їх функціями є також обмеження гідравлічного тиску, скидання зайвого теплоносія, управління функціонуванням приладів підживлення, видалення повітря з систем опалення.

 

     

  • Розширювальні баки закритого типу можуть бути застосовані в відкритих системах опалення, що характеризуються природною циркуляцією, а також - в закритих опалювальних системах, що мають примусову циркуляцію. Поява таких баків дозволила використовувати системи опалення без контакту з атмосферою. Це забезпечує циркуляцію без домішок шкідливих газів, які можуть викликати корозію, і збільшує тривалість служби обладнання. Відсутність витоків води гарантує відсутність і потреби в підживлення. Баки закритого типу встановлюються в котельних, а тому їм не потрібен захист від замерзання. Собою представляють герметичні пристрої, які обладнані ручними клапанами або автоматичними аналогами, необхідними для скидання повітря.

Як правильно підібрати розширювальний бак для опалення - це можуть докладно пояснити досвідчені фахівці, яких у нас чимало. Вони розкажуть і те, що закриті розширювальні баки відрізняються габаритними розмірами, у них немає ніякого випаровування теплоносіїв, мінімальні теплові втрати, відсутність корозійних процесів, можливість функціонування систем опалення при високому тиску. Звідси - економія енергії при використанні таких баків в опалювальних системах.     

     

ГАРАНТІЇ БЕЗПЕЧНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ РОЗШИРЮВАЛЬНИХ БАКІВ ДЛЯ ОПАЛЕННЯ

 

Розширювальні баки не можуть піддаватися додатковим статистичним навантаженням. На них не можуть впливати труби і агрегати. Не можна проводити зміни їх конструкції і форми ємності.

Придбання оптимального варіанту розширювального бака - це половина справи. Їх монтаж повинен проводитися відповідно до встановлених експлуатаційних нормативів. Це стане основою майбутньої ефективної експлуатації.

     
Розширювальні баки при введенні в експлуатацію піддаються обов'язковим заходам щодо дотримання максимальних і мінімальних параметрів температури і тиску.

Ми гарантуємо реалізацію розширювальних баків від самих різних виробників. Всі вони відрізняються достатньою якістю. У нашому асортименті є вироби плоскої, круглої, квадратної, прямокутної форм. Пропоновані вироби можуть встановлюватися на підлозі і підвішуватися на стіни.

Щодо того, як правильно вибрати розширювальний бачок, існує багато думок. Головне, виходити з конкретних умов майбутньої експлуатації, враховувати всі побажання, щоб потім не займатися ремонтами, замінами і дорогим обслуговуванням.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)