Як підібрати радіатори опалення

Займаючись обладнанням опалювальної системи для будинку, квартири або офісу, людині доведеться підбирати не тільки котли, а й радіатори, види яких залежать від технічних характеристик і зовнішнього вигляду. Велика роль належить матеріалам виготовлення, розмірам, формі та колірного рішення.

У такій великій кількості пропозицій як правильно вибрати радіатори опалення хвилює кожного споживача, який прагне до придбання якісного і функціонального обладнання за прийнятною ціною.

 

ЯКІ БУВАЮТЬ БАТАРЕЇ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД МАТЕРІАЛУ ВИГОТОВЛЕННЯ?

 

Ефективність радіаторів - це перше, на що повинна звертати увагу людина, яка займається вибором приладів опалення. Перш за все, необхідно дізнатись, з якого матеріалу  вони виготовлені. Опалювальні радіатори бувають з чавуну, алюмінію, сталі, біметалу, а також з включеннями різних сплавів.

Чавунні радіатори були надзвичайно популярними за радянських часів, хоча, справедливості заради, варто відзначити, що вони до цих пір знаходять досить широке застосування. Їх недолік, перш за все, полягає в самому чавуні, який відрізняється низькою теплопровідністю. Наприклад, для нагрівання радіатора до 45 градусів потрібен теплоносій з температурою близько 70 градусів. Звідси - великі витрати палива. Позитивною якістю чавунних радіаторів є їх низька вимогливість до теплоносія.

     

   

Алюмінієві радіатори відрізняються набагато кращим зовнішнім виглядом. Їх модельний ряд постійно поповнюється. Висока теплопровідність є відмінною перевагою батарей з алюмінію. Надзвичайно вимогливі до якості носіїв тепла. Якщо вода хоч трохи брудна, то можуть швидко вийти з ладу. Для очищення теплоносіїв доводиться вдаватися до установки фільтрів і пристосувань, що вимагає додаткових витрат. У центральному опаленні алюмінієві радіатори використовуватися не можуть через високий тиску води, яке може порвати їх на частини.

Сталеві радіатори бувають панельними і трубчастими. Перші вважаються бюджетними варіантами, але їм характерна висока теплова віддача. Вони досить невибагливі, що робить їх популярними при використанні в будинках, офісах і на підприємствах.

Трубчасті батареї зі сталі відносяться до категорії приладів преміум-класу. Це і відмінна тепловіддача, і великий термін служби (до 25 років), і привабливий зовнішній вигляд. Вони і опалюють приміщення, і прикрашають їх.

Біметалічні радіатори є прекрасним варіантом опалювальних приладів, що володіють відмінною теплової віддачею за рахунок наявності алюмінію. Комплектація металевими трубами забезпечує високу міцність і тривалі терміни експлуатації. Опалювальні радіатори цього типу мають високу вартість, а також їх використовують при і центральному опалення.

 

ЯКА КОНСТРУКЦІЯ РАДІАТОРІВ ОПАЛЕННЯ?

 

Конструктивні особливості опалювальних радіаторів дозволяють розділити їх на підвиди:

  • Секційні опалювальні радіатори складаються з декількох секцій, що дозволяє збирати батареї необхідних розмірів і потужності.
  • Трубчасті опалювальні радіатори є цілісною металевою конструкцією, що має нижні і верхні горизонтальні колектори з привареними вертикальними трубками.
  • Пластинчасті опалювальні радіатори характеризуються конвективним тепловим обміном. Такі батареї складаються з сердечників з насадженими на них ребрами з металевих пластин.

Ми пропонуємо опалювальні радіатори різної висоти і способу підключення до систем опалення. При цьому, батареї з алюмінію і біметалу відрізняються тільки бічним способом підключення, а ось виконані зі сталі - можна підключити збоку і знизу.

 

     

ОСОБЛИВОСТІ ПІДБОРУ РАДІАТОРІВ ОПАЛЕННЯ ДЛЯ РІЗНИХ ПРИМІЩЕНЬ

 

Опалення кожного приміщення має свої особливості, а тому необхідно знати і правила вибору батарей для опалювальних систем. Як вибрати радіатори опалення для приватного будинку? Спробуємо дати відповідь на це питання.

У цій справі важливо звертати увагу на всі параметри, починаючи від матеріалу виготовлення і закінчуючи питаннями експлуатації. У приватному будинку можуть бути використані опалювальні радіатори з будь-яких матеріалів. Про відмінні характеристики батарей, які пропонує сучасний ринок, ми вже говорили. На чому зупинитися - справа покупця.

Важливим в сучасному світі є і дизайн радіаторів опалення. У приватних будинках також прагнуть створювати відмінний і зручний інтер'єр житлових приміщень. При цьому краса не повинна приносити шкоду якості і функціональності.

Фахівці все більше схильні до ради вибирати для автономних систем панельні радіатори із сталі. У централізованих системах повинні застосовуватися радіатори опалення, які зможуть витримувати будь-який тиск теплоносія, оскільки в них можуть траплятися гідравлічні удари.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)