Як вибрати рушникосушку, її види та характеристики

Сучасна рушникосушка - вже не та традиційна зігнута труба, яка десятиліттями використовувалась в квартирах наших співвітчизників. Сьогодні окремі деталі цих приладів, що відрізняються багатофункціональністю, стали окрасою ванних кімнат.

Функціональність рушникосушок особливо очевидна взимку або в ванних, де спостерігається підвищена вологість. Наявність рушникосушки - це не тільки сушка рушників, а й додаткове тепло в приміщенні, і зниження рівня вологості.

 

ТИПИ І ВИДИ РУШНИКОСУШОК

 

Сучасний ринок пропонує такі види приладів для сушки рушників:

Рушникосушка водяна - найпоширеніший прилад у ванних кімнатах наших співвітчизників. Її популярність пояснюється невисокою вартістю і практичністю. Підключається до систем постачання гарячої води. Вона може бути М-образною, а може - U-подібною.     

     

Перша група - це рушникосушки з дуже товстої сталі (оцинкованої, чорної або нержавіючої). Відрізняються високою безпекою при застосуванні в системах гарячого водопостачання. Їм притаманний простий монтаж, доступна ціна і висока надійність.

Друга група - дизайн-радіатори, які виготовляються з кольорових металів (міді, латуні, алюмінію); чорної сталі, що має внутрішнє антикорозійне покриття; нержавіючої сталі; чорної сталі з теплообмінниками (2-контурні).

Через практично цілорічну експлуатацію рушникосушок до них пред'являються високі вимоги по міцності, надійності і довготривалості роботи. Використання кольорових металів гарантує більш високу зносостійкість, але агресивність води високої температури має негативні впливи на прилади. У цій частині нержавіюча сталь гарантує значно кращу «живучість».     

     

Рушникосушка електрична – побутовий нагрівальний прилад, що виконує обігрівальні і естетичні функції. Вона відрізняється достатньою економічністю: споживання електроенергії не перевищує потреб звичайної електролампочки. Змійовики розраховані на тривале застосування у включеному стані. Виконані у вигляді зігнутих труб різноманітних форм вони можуть прогріватися до 50-70 градусів. Регулювання температури, включення - виключення рушникосушки здійснюється в ручному режимі самим користувачем або автоматично.

Кріплення рушникосушки виконується за допомогою спеціальних кронштейнів. Її плюсом є те, що може працювати і в випадках, коли відсутня гаряча вода в кранах. При виконанні монтажу підключення в водопостачальні системи не потрібно, а тому прилади розташовуватися можуть, де зручно.

За способом підключення електрорушникосушки бувають з відкритою і закритою проводкою. Окремі з них комплектуються терморегуляторами, які не допускають нагрівання вище 65 градусів. За способом кріплення рушникосушки поділяють на поворотні і стаціонарні, і на маслонаповнені та з гріючим кабелем.

Рушникосушка комбінована - в ній поєднуються переваги обох видів, тобто водяних і електричних приладів. За зовнішнім виглядом така рушникосушка схожа на водяні аналоги. При цьому комплектується нагрівальним елементом. Для виготовлення застосовуються тонкостінні труби. Підключення до систем гарячого водопостачання - лише через проміжні теплообмінники.

Відрізняється комбінована рушникосушка більш високою ціною, ніж звичайне обладнання. Вона характеризується безпекою, зручністю і міцністю, а також рівним прогріванням ванної кімнати.

 

     

ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ РУШНИКОСУШОК

 

Через рушникосушки, що входять до системи гарячого водопостачання, рухаються постійні водні потоки, в яких міститься кисень. У теплоносіях його менше. Кисень, як відомо, сприяє створенню середовища, в якому відбуваються корозійні процеси. Виходячи з цього, для виготовлення змійовиків найчастіше використовується нержавіюча сталь.

Температура нагріву води в рушникосушках найчастіше обмежується 60 градусами, щоб уникнути утворення накипу. Правильне підключення і використовувались дозволяють істотно продовжувати терміни експлуатації. Якщо рушникосушка підключена до опалювальної системи, то їй загрожує корозія поверхні. При відключенні опалення температура поверхні пристроїв може бути нижче температури повітря, яка встановлюється при прийнятті душа. Осідання крапельок пара і призводить до корозії.

Рушникосушки в сучасному виконанні можуть мати форму змійовика, підкови, еліпса, півкільця, гребенів хвиль або гілок дерев та ще багато інших форм. Для їх обробки використовуються сучасні методики та матеріали, що роблять пристрої елементами інтер'єру, які відмінно виглядають і мають високі експлуатаційні якості.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)