Як підібрати глибинний насос

Призначення глибинних насосів - викачування води з артезіанських і піщаних свердловин, а також з технологічних ємностей. Дані насоси є відцентровими і відрізняються невеликими розмірами і високим напором. За зовнішнім виглядом вони нагадують тонкі довгі циліндри. Подібна форма є оптимальною, оскільки дозволяє застосовувати насоси в самих вузьких свердловинах.

Як і при підборі будь-якого обладнання, при виборі глибинного насоса важливо враховувати всі нюанси, щоб придбаний пристрій в повній мірі відповідав вимогам, що пред'являються. А використовуються насоси цього типу для того, щоб мати можливість подавати воду з джерел, які знаходяться на великих глибинах, туди, де в ній відчуває потребу людина.

 

РІЗНОВИДИ ГЛИБИННИХ НАСОСІВ

     

Наші поради щодо того, як вибрати насос для свердловини, почати слід з ознайомлення з різновидами глибинних пристроїв. Перш за все, скажемо, що вони можуть бути побутовими і промисловими. Ці два типи мають істотну відмінність за експлуатаційними характеристиками і за вартістю.

Промислові глибинні насоси - найдорожчі серед насосного обладнання. До їх основних характеристик відносяться такі, як:

  • Використання на підприємствах, що займаються виготовленням продукції;
  • Їх робота на великих глибинах понад 100 метрів;
  • Значна втягуюча функція, що дозволяє піднімати воду зі свердловин і колодязів великої глибини;
  • Від побутових відрізняються більшими розмірами.

     

Вони цілком можуть бути використані і на заміських ділянках, цілком прийнятними є в поливних системах великих тепличних конструкцій. Однак на таких ділянках найчастіше застосовуються побутові глибинні насоси для свердловин.

Здійснюваний вибір занурювального насосу для свердловини є процедурою, яка має на увазі всебічне вивчення придбаного пристрою для викачування води, необхідної в процесі життєдіяльності людини. Необхідно знати, що бувають глибинні насоси:

  • Шнековими;
  • З латунними крильчатками;
  • З поліуретановими крильчатками.

Кожному виду притаманні певні якості. Шнековий насос відмінно функціонує незалежно від позиціонування його корпусу або властивостей води, яка перекачується. Може качати навіть зовсім брудну воду.

На ринку може купуватися глибинний насос з латунної або поліуретанової крильчаткою. У таких пристроях, якщо їм доводиться качати воду з піском або мулом, може наступати пошкодження крильчатки. Виробники прагнуть продовжувати їх строки служби за рахунок використання латуні високої якості.

Поліуретан є одним з нових матеріалів, які відрізняються стійкістю проти абразивного зношування і здатністю протистояння більш високим навантаженням. Він стійкий до атмосферних впливів, а також до інших негативних впливів.

 

РОЗМІРИ ГЛИБИННИХ НАСОСІВ ДЛЯ СВЕРДЛОВИН

     

Діаметр насосів глибинних залежить безпосередньо від діаметра використовуваних труб, з яких обладнані свердловини. Стандартними є діаметр в 75 мм і 105 мм, саме вони використовуються для побутових потреб. На ринку зустрічаються насоси і більшого діаметру, але це вже будуть промислові моделі.

Багато користувачів вважають оптимальними моделі 105-міліметрового діаметра, які мають найбільше поширення. При цьому чимало наших співвітчизників користується і 75-міліметровими насосами, які їх цілком влаштовують.

У будь-якому випадку при облаштуванні свердловин краще використовувати труби з діаметром побільше. Запас ніколи не заважає, до того ж не виникає ніяких проблем при спуску і підйомі глибинного насоса.

Довжина глибинних насосів, виготовлених переважно з нержавіючої сталі, коливається в межах від 500 до 2500 мм. Їх компактні розміри, тим не менш, не впливають на експлуатаційні характеристики. Завдяки використанню складних технічних рішень розробники забезпечили високий натиск і велику продуктивність.

 

     

ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ НАСОСІВ ГЛИБИННОГО ТИПУ

 

Всі використовувані глибинні насоси призначені для виконання трьох функцій:

  • Подача води в житлові будинки і господарські споруди, що знаходяться на ділянках;
  • Полив теплиць і присадибних ділянок;
  • Подача води в спеціальні ємності, які використовуються для резервного водопостачання.

Глибинні насоси фахівці радять використовувати в тих випадках, коли глибина джерел води перевищує 8 метрів. Ці пристрої складаються з багатоступеневих насосних частин і двигунів.

Загальноприйнятим є поділ глибинних насосів на відцентрові і вихрові. Вони мають різну потужність, що в будь-якому випадку гарантує підбір насосу для свердловини в оптимальному варіанті.

Гарантування ефективної роботи будь-якого глибинного насоса - це ще й забезпечення водопостачальних систем гідроакумуляторами, реле тиску, манометрами, спеціальними адаптерами - п’ятерниками. Ці комплектуючі та обладнання дозволяють правильно виконати установку насоса, забезпечивши його підключення до водопроводів і належне функціонування протягом усього періоду використання.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)