Як правильно підібрати рідину для системи опалення

При величезному виборі обігріваючих систем, які пропонує сучасний ринок, росте різноманітність теплоносіїв. Виробник і користувач хочуть, щоб теплоносій був не тільки ефективним, але й стійким до таких проблемних питань, як низька температура.

Основні параметри теплоносіїв

Представляючи собою газовий або рідкий стан, теплоносій призначений для передачі теплової енергії. Безумовно, більшість опалювальних систем воліють таким теплоносієм, як вода. Це набагато дешевше і надійніше. Однак, вода, як і кожен теплоносій, має цілий ряд недоліків:

1. Підвищена корозійна активність до більшості металів.

2. Вода є причиною утворення всіляких наростів і утворень.

3. Висока точка замерзання.

Такі характеристики, звичайно ж, говорять про те, що вода в чистому вигляді може й не справлятися зі своїми функціями. Для цього, деякі виробники рекомендують додавання антифризу або інгібуючих присадок. Це допомагає більш ефективно боротися з таким поняттям, як корозія. Але не варто забувати, що антифриз являє собою сильну отруту. Важливо розуміти, що антифриз повинен бути спеціально розроблений для опалення. Вживання автомобільних масел призводить до швидкого виходу їх з ладу теплообмінника.

Дуже популярними стали зараз теплоносії для геліосистем. Як правило, це термостійкі речовини, які в змозі працювати навіть при дуже високих температурах. Багато виробників звертають особливу увагу на теплоносії для сонячних систем опалення, зважаючи на великі перспектив таких систем.
Вибір теплоносія зводиться не тільки до понять ефективності, але й екологічності. Не варто забувати, що наявність отруйних речовин в системі опалення - не найприємніший фактор.

Який же вибір?

Насамперед, потрібно звернути свій погляд на сторінки нашого сайту, де можна почерпнути вичерпну інформацію про те, як правильно вибрати теплоносій. Крім того, співробітники компанії надуть прекрасні практичні поради про те, яку опалювальну систему краще вибрати, враховуючи такий важливий фактор, як надійна робота теплоносія. Ми пропонуємо своїм відвідувачам найширший вибір опалювальних систем і різних теплоносіїв, які застосовуються в найсучасніших системах.

Лояльна цінова політика і щільна робота з клієнтом дозволить відвідувачеві придбати необхідний товар за найнижчою ціною у інтернет супермаркеті ESPO!

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)