Правильний розрахунок кількості радіаторів

Як відомо, рахувати правильно корисно завжди. Такі дії призводять не тільки до економії, а й до відповідного комфорту. Не виключенням є і питання опалення, що впливає на наше життя, як з точки зору грошей, так і зручності в будинку. Найчастіше, у користувачів виникає питання про те, скільки потрібно радіаторів, щоб необхідне приміщення було добре прогрітим. Відповідь на це питання досить просте і не вимагає спеціальних знань.

Цифри, які потрібно знати

Не потрібно бути великим фахівцем, щоб самостійно розрахувати кількість необхідних радіаторів для дому. Тут необхідна тільки одна цифра - 40 ват теплової потужності. Це та сама норма, яка підтримає необхідну температуру в приміщенні, з тією умовою, якщо будинок не знаходиться в Заполяр'ї чи на Південному полюсі. Маючи таке значення, необхідно розрахувати квадратуру опалювальної площі, включаючи висоту, кількість вікон і дверей.

Перемножуючи метраж на наявне значення, простим математичним методом виходить значення, необхідне для якісного опалення будинку. Оперуючи такими знаннями, можна вибирати тип радіатора і його потужність. Знаючи рівень тепловіддачі однієї секції радіатора і методи поділу, можна дуже просто обчислити кількість необхідних секцій. Такі розрахунки не обов'язково повинні бути дуже точними, але й великі відмінності також допускати не бажано.

Важливий ще один момент - якщо в приміщенні є склопакети або зовнішні стіни, їх обов'язково слід враховувати. Секрет полягає в тому, що склопакети сприяють зменшенню втрат тепла, приблизно, на 10-15%. Кожна зовнішня стіна призводить до зовсім зворотного ефекту, приблизно, на 20%. Надзвичайно важливо ці моменти враховувати, бо зайве тепло (як і його недолік) призводить до таких неприємностей, як грошові витрати і внутрішній дискомфорт.

Крім того, дуже спекотне приміщення частенько стає причиною всіляких захворювань. Якщо труднощі, все-таки, виникли, необхідно терміново зв'язатися до експертів нашої компанії. За лічені хвилини буде розраховано оптимальну кількість радіаторів, яка необхідна для якісного та економного обігріву приміщення.

Наша компанія ЕСПО пропонує своїм клієнтам вичерпну інформацію про те, як зробити тепло дійсно приємним і корисним.

Радіатори, рівно, як і гроші, потрібно правильно прорахувати!

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)