Димохідний або парапетний котел газовий котел

Питання відмінностей між різними моделями опалювального обладнання, зокрема, який котел краще турбований або димохідний, постійно хвилюють людей, які знаходяться в пошуку організації оптимального варіанту опалення в квартирах, будинках, офісах або приміщеннях іншого призначення.

Багато користувачів в пошуках істини звертаються саме до нас, в Інтернет-супермаркет «ЕСПО», де є великий вибір самого різного опалювального обладнання, а також доступна кваліфікована допомога наших фахівців. Дана стаття - це розбір переваг і недоліків димохідних та парапетних котлів, які сьогодні користуються великим попитом.

 

ХАРАКТЕРИСТИКА ДИМОХІДНИХ ТА ПАРАПЕТНИХ КОТЛІВ

 

Димохідні газові прилади є класичним варіантом приладів цієї конструкції і призначення. Використовуються вони кілька десятиліть. Змінюються їх типорозміри, дизайн, прилади автоматики. Однак немає принципових змін.

До їх головних ознак відносять негерметичну камеру згоряння, повітря в яку надходить безпосередньо з опалювального приміщення; димохід вертикальний, що сполучається зі спеціально облаштованими димохідними каналами. На ринку ці агрегати доступні в двох варіантах виконання: одноконтурному і двоконтурному (передбачає і підігрів води).

При відсутності в приміщеннях димоходів, користувачі роблять вибір на користь парапетних моделей, в яких використовуються коаксіальні димоходи. Останні відрізняються наявністю герметичної камери згоряння, повітря в яку подається зовні. Для виведення продуктів згоряння і служать димоходи коаксіального типу.

Пристрої такого типу також виробляються в одноконтурному і двоконтурному виконанні. Вони більш універсальні при здійсненні вибору місць для монтажу, вписуються вдало в інтер'єр, наприклад, якщо встановлюються під підвіконнями, на кухні замість радіаторів для опалення. Вважаються чимось середнім між газовими конвекторами і класичними газовими котлами димохідного типу.

     

Такий вид даного обладнання впевнено відвойовує чималу частину теплотехнічного ринку. Цей факт пояснюється досить просто: швидка безпроблемна установка; не потрібен димохідний канал, який облаштовується зазвичай при будівництві будівель (новий димар - вельми клопітка і недешева справа).

Обидва види обладнання: і класичне димохідне, і парапетне підлогового типу продовжують бути популярними, оскільки задовольняють запити споживачів в частині доступної вартості, простої експлуатації, надійності та енергонезалежності. При перебоях в електропостачанні, перепадах тиску в газових мережах, проблемах з сервісним обслуговуванням саме вони є ідеальним рішенням.

 

     

ТИПИ СУЧАСНИХ ОПАЛЮВАЛЬНИХ КОТЛІВ НА ГАЗУ

 

Від типу димовидалення залежить розподіл даних газових агрегатів на групи, яких є два:

  • Парапетні;
  • Димохідні;

Щоб зробити єдино вірний крок у виборі типу такого пристрою для опалення, необхідно мати уявлення про турбокотли, про їх відмінності та про переваги.

Для ефективного функціонування димохідного газового обладнання обов'язкова наявність природної тяги в димохідних трубах, оскільки саме через них здійснюється процес горіння. Для його рівномірної підтримки потрібне повітря, яке береться з самих приміщень. Продукти розпаду відводяться через димоходи.

Говорячи простими словами, ці прилади функціонують з відкритими камерами згоряння. Найбільш бажано встановлювати їх в окремих приміщеннях, які мають хорошу вентиляцію.

Архітектурні особливості багатьох приміщень і деякі інші їх можливості виключають установку виробів димохідного типу. В таких випадках вдаються до такого устаткування, як турбовані пристрої.

Відмінні ознаки таких опалювальних приладів - використання закритих камер згоряння, викид продуктів розпаду примусово шляхом використання вбудованих вентиляторів, що створюють тиск. На перший погляд, такий принцип роботи відрізняється простотою і зрозумілістю, хоча в дійсності це не так.

У турбованих приладах використовуються спеціальні турбіни, які необхідні для виконання ролі повітропроводів чадних газів. Якщо виникає необхідність, можна реагувати по швидкості обертання наявних лопатей.     

У газових трубах тиск не є постійним. Періодично він змінюється від мінімальних показників до максимальних. Правильне регулювання обертання лопатей дозволяє досягати оптимального рівня тиску, отримувати енергію в максимальних кількостях при повній переробці палива.

При аналізі парапетних моделей важливими є і тип камери, і комплектація даного обладнання. В повній комплектації вони оснащаються коаксіальними димоходами, які представляють собою трубу в трубі. Для їх установки досить отвору в зовнішній стіні, через який пройде такий димар.

Ці агрегати встановлюються найчастіше прямо в приміщеннях, що обігріваються, в управлінні - вони прості, дешеві в установці, ремонті, сервісному обслуговуванні. Використовувати можна практично скрізь, хоч в квартирах, хоч на дачах, хоч в приватних будинках.

 

     

ЯКІ ГАЗОВІ КОТЛИ ВСЕ Ж КРАЩІ?

 

У відповіді на питання щодо того, що краще - димохідний або турбований варіант цього устаткування, увагу майбутніх користувачів необхідно звернути на їх єдину і основну відмінність, що полягає в методах подачі кисню в котли і виведення продуктів горіння з них.

Щодо димохідних моделей можна сказати, що безперечним є той факт, що вони відрізняються значно меншою вартістю. Мінусом є  потреба в окремих приміщеннях для їх монтажу.

Турбовані моделі мають високу ціну, але вони функціонують без споживання кисню з приміщень, а тому встановлюються прямо в опалювальних приміщеннях, наприклад, на кухнях, в малогабаритних квартирах.

При цьому, однозначно назвати кращий варіант вельми проблематично, оскільки його вибір залежить і від архітектурних особливостей житла, і від можливості або неможливості обладнання окремих котелень та від фінансових можливостей покупців.

Після вибору типу даного агрегату має бути ще й визначення таких параметрів, як кількість контурів (один або два), місце установки (на стіні або на підлозі), вид (конденсаційний або звичайний), управління (автоматичне або ручне).

Професійний вибір газового котла для певних умов експлуатації дозволить досягати максимальної ефективності будь-якого з розглянутих типів опалювального обладнання. У вирішенні даного питання завжди розраховуйте на нашу допомогу, яка завжди надається найкращим чином.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)