Димохідна або парапетна газова колонка

Щодо проблеми оптимального вибору водогрійної колонки, яка виникає у багатьох наших співвітчизників, існує багато різних думок. Одні радять купувати димохідну, інші - парапетну, треті - електричну, четверті ... Скільки людей - скільки думок.

Наша розмова сьогодні торкнеться двох перших типів агрегатів для нагріву води - газових димохідних та парапетних варіантів, які в даний час користуються найбільшим попитом серед населення.

ЩО СОБОЮ ЯВЛЯЮТЬ ДИМОХІДНІ КОЛОНКИ НА ГАЗУ?

Такі моделі газових пристроїв, як димохідні, носять ще й назву атмосферних. Їх нормальне функціонування вимагає обов'язкового підключення до димоходів, по яких буде здійснюватися відведення продуктів згоряння. В ідеалі - це відмінне опалювальне обладнання для приватних будинків і котеджів.

Вибір такого обладнання вимагає звернення пильної уваги на такі характеристики, як продуктивність, потужність, тип пальника та спосіб розпалювання. Перші дві ознаки вибираються відповідно до існуючих потреб споживачів. Якщо стоїть питання вибору водогрійного апарату для кухні або прийому душу, то цілком підійдуть пристрої невеликих потужностей.

Як кращий варіант можна назвати газові прилади, в яких доступні такі можливості: авторегулювання полум'я, електронний розпал або розпал від мікротурбін. Такі моделі є найбільш продуктивними і автономними варіантами водонагрівального обладнання.

     

НЕ ВАРТО ЗАБУВАТИ ПРО БЕЗПЕКУ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ГАЗОВИХ КОЛОНОК

Наявність надійних систем безпеки - одна з найважливіших характеристик газових приладів, які є приладами з підвищеною небезпекою. Кожен покупець повинен знати, що безпечний прилад має такі запобігаючі небезпеку системи:

  • Датчики іонізації, що перекривають газ при згасанні вогню;
  • Термопари припиняють газову подачу, в тому числі, якщо відмовляє датчик іонізації;
  • Датчики потоків забезпечують роботу апаратів лише при відкритті кранів;
  • Датчики перегріву захищають теплообмінники від перегрівання;
  • Датчики тяги, які виключають включення та гасіння приладів при відсутності тяги;
  • Датчики температури води забезпечують коригування потужності полум'я;
  • Спускні клапани забезпечують захист теплообмінників від розриву, якщо підвищується тиск;
  • Датчики тиску води запобігають включення агрегатів, коли в системах занадто маленький напір води.

     

У ЧОМУ ОСОБЛИВОСТІ ПАРАПЕТНИХ ГАЗОВИХ КОЛОНОК?

Дані пристрої  вважаються ідеальним варіантом опалювального обладнання для водопостачальних систем в приміщеннях, в яких не передбачається наявність димоходів, тобто класичних димохідних труб.

Істотних відмінностей за зовнішнім виглядом та влаштуванням від димохідних приладів парапетні агрегати практично не мають. А ось про принципи і специфіку їх функціонування такого не скажеш.

Цикл роботи цього типу водогрійних приладів у технічному плані виглядає наступним чином: вода потрапляє в систему, потім - в теплообмінник, в якому газовим пальником нагрівається до температури, встановленої користувачем, а далі - через кран подається для потреб людини.

Викид продуктів горіння парапетних пристроїв істотно відрізняється від способу, що застосовується в традиційному обладнанні. Прилади бездимного типу ці продукти викидають через труби, спеціально встановлені в стінах приміщень, які іменуються коаксіальними трубами.

Переваг даних приладів перед іншими типами водогрійного обладнання чимало. Найбільш важливими такими ознаками є:

  • Повноцінне функціонування навіть в умовах відсутності димоходів;
  • Камера згорання закритого типу забезпечує мінімальний вплив на внутрішній мікроклімат приміщень, не підвищуючи в них температуру і не випалюючи повітря;
  • Екологічно чиста робота, практично повністю виключає неприємні запахи, загазованість і т.д .;
  • Простий ремонт та обслуговування;
  • Економне споживання газу.

     

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ГАЗОВОЇ КОЛОНКИ: ДИМОХІДНА ЧИ ПАРАПЕТНІ?

Відповідати запитам споживача можуть і парапетні, й димохідні типи приладів. Все залежить від умов їх майбутньої експлуатації та потреб людей в гарячій воді. Прилади першого типу - відмінний варіант для будинків, квартир, офісів, в яких немає димоходів традиційного типу. Другий тип вирішує питання гарячого водопостачання там, де проблем зі стаціонарними димоходами немає.

Вважається, що єдиний недолік парапетних моделей на газу полягає в, нехай й невеликих, витратах на обладнання коаксіального димоходу. Але його наявність є підставою для стовідсоткової впевненості, що він не забитий нічим і буде функціонувати належним чином.

Вибираючи газову колонку, важливо зупиняти свій вибір на моделях - димохідних або парапетних, які адаптовані до використання в умовах наших реальностей. Підтвердженням адаптації є сертифікати, або декларації відповідності, отримані в установленому порядку.

Дана порада має під собою підстави, оскільки все-таки наші умови відрізняються специфічними умовами, які полягають в недостатньому тиску газу і води, який чинить істотний вплив на функціонування приладів.

Ще одна важлива порада наостанок: придбання будь-якого такого пристрою в Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» дає повну гарантію, що користувач отримує якісне опалювальне обладнання, яке буде відповідати всім нормам та стандартам. Все це підтверджується документально. Плюс до всього - кваліфікована допомога наших фахівців.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)