Для чого необхідні дренажні насоси і як їх вибирати?

Наявність відмінного ґрунтового дренажу позбавляє земельні ділянки від надлишків вологи та чудово захищає фундаменти. Однак часом виникають й екстрені ситуації, викликані рясним сніготаненням, зливами, водопровідними аваріями, поломками в системах водовідведення.

Вихід з подібних ситуацій полягає у використанні дренажних насосів. Там, де спостерігається мокрий клімат, таке обладнання повинно бути в кожному приватному домоволодінні, якщо власник не хоче проблем в господарстві.

ВИДИ ДРЕНАЖНИХ НАСОСІВ

Залежно від загального принципу функціонування ці пристрої прийнято ділити на три види: заглибні, поверхневі та напівзаглибні.

Прилади поверхневого типу, звані ще зовнішніми, розташовуються біля резервуарів, які наповнені рідинами, що вимагають відкачування. Вони знаходяться на поверхні, а для відкачування рідини використовується спеціальний забірний шланг. Другий шланг призначений для того, щоб виконувати наступне відведення стоків.

У свердловинах, колодязях та інших резервуарах використовуються моделі заглибного типу. Вони повністю занурюються в стічний вміст. На це розрахована їх конструкція, корпус та деталі якої виготовляються з міцних матеріалів, що не руйнуються під впливом стічних брудних вод.

Чимось середнім між описаними вище типами є напівзаглибні агрегати. Їх частково поміщають у відкачувані рідини, забезпечуючи їхню підтримку в рівновазі за допомогою поплавців. Двигун, що розташовується на верхній частині конструкції, залишається зовні.

Наявність поплавка в напівзаглибних приладах забезпечує можливість відстеження й включення цього обладнання, якщо рідина досягає певного рівня. Зручність від такої переваги полягає в роботі приладів навіть тоді, коли поруч немає людей. При падінні рівня двигун відключається, чим продовжуються терміни роботи.

     

ПОДІБНОСТІ ТА ВІДМІННОСТІ НАСОСІВ ДРЕНАЖНОГО ТИПУ

Серед великої кількості насосного обладнання найнадійнішими є саме заглибні пристрої. Вони є найпоширенішими для використання в приватних подвір'ях.

Встановлюються стаціонарно, попередньо передбачивши можливості виконання їх підйому під час виникнення потреби демонтажу, ремонту, заміни або обслуговування. Монтажні роботи досить кропіткі та витратні, але рівень шумів невисокий й при роботі з відкритими кришками резервуарів.

Легкістю установки та демонтажу відрізняються поверхневі моделі. Вони можуть переноситися з місця на місце. До мінусів відноситься, перш за все, негерметичність корпусу, а тому бояться густих туманів, дощів, негативних температур. Їх використання найбільше поширене на дачних ділянках, де люди працюють в теплі пори року.

Досить часто виникає потреба в епізодичному використанні даного обладнання, наприклад, для відкачування незначних обсягів рідин з підтоплених підвалів. Для глобальних завдань з осушення котлованів воно не використовується, оскільки не впорається.

     

З ЯКИХ МАТЕРІАЛІВ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ДАНІ ПРИЛАДИ?

Для виготовлення цих агрегатів використовується не так вже й багато матеріалів, до яких відносяться нержавійка, пластик, чавун та різні їх поєднання. З них виконують корпус і деталі цих пристроїв, якими здійснюється осушення та відведення рідин.

Їх порівняння полягає в співставленні характеристик й ознак:

  • Пластик відрізняється дешевизною, але має істотний мінус, що полягає в малій довговічності;
  • Чавун гарантує високу міцність та нерідко практично максимальну вартість;
  • Сталь нержавіюча відрізняється перевіреною надійністю й тривалими експлуатаційними термінами.

Найвищим попитом сьогодні відзначається моделі дренажного типу з пластиковими корпусами й робочими колесами з нержавійки. При такому поєднанні забезпечується максимально точне співвідношення ціни та якості. Досить рідкісними варіантами є прилади, в яких використовуються техно-полімерні лопаті, які відрізняються досить високою ціною, але й відмінною довговічністю та міцністю.

     

ЯКА ПРОДУКТИВНІСТЬ НАСОСА КРАЩЕ?

Вибір продуктивності даного обладнання залежить, звичайно ж, від потреб домовласників в кожному конкретному випадку і від обсягів передбачуваних стоків.

Пристрої, що функціонують на однофазному електрострумі, відкачку проводять на глибині не більше 24 метрів. Щохвилини можуть відкачати до 800 літрів.

Трифазні прилади можуть піднімати воду навіть з 150-метрової глибини. Швидкість всмоктування окремих моделей досягає декількох тисяч літрів води за хвилину.

ПОРАДИ ЩОДО ПРАВИЛЬНОГО ВИБОРУ ДАНОГО ОБЛАДНАННЯ

Дренажними насосами практично ніколи не перекачують кристально чисті рідини. У стічних колодязях може бути і пісок, й дрібні камінчики, і ґрунтові частинки, й багато іншого. При виборі такого пристрою важливо враховувати й правильність підбору сітчастих фільтрів.

В документації вказуються параметри фільтрів. Моделі з поплавками, наприклад, легко вбирають і перекачують тверді частинки, які мають діаметр 5, 35, а то і 50 мм. Даний фактор важливий при виборі насосного обладнання.

Ще кілька важливих порад, які, безсумнівно, стануть в нагоді покупцям:

  • Якщо передбачається відкачка гарячої води, то майте на увазі, що деякі моделі не можуть перекачувати рідину, яка має температуру понад 35 градусів;
  • Патрубки підключення агрегатів і труби повинні повністю збігатися;
  • Поплавки повинні бути герметичними й підключеними водостійкими кабелями.

Повноцінне осушення та відведення стічних вод можливе при правильно здійсненому виборі моделі даного обладнання по всіх експлуатаційних параметрах. У таких випадках ніколи не заважають поради фахівців високої кваліфікації, які є і в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО». Звертайтеся - всі проблеми будуть вирішені.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)