Що таке теплозавіса і як її вибрати?

До зимових холодів всі ми прагнемо до максимального утеплення власного житла або місця роботи. Нескінченне нарощування потужності обігріву неможливе, оскільки капіталовкладення зростають з астрономічною швидкістю.

Заклеювання вікон, ущільнення дверей не завжди приносить бажаний результат. У таких випадках належний ефект досягається використанням теплозавіс.

ПРИНЦИП ФУНКЦІОНУВАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЗАВІСИ

Дане обладнання працює за досить простим принципом. Воно відокремлює внутрішнє повітря від зовнішнього за допомогою того ж повітря, оскільки воно є кращим теплоізолятором. Підтвердженням цього є, наприклад, подвійні віконні рами, в яких всередині є повітря.

Використовуються такі пристрої і як утеплювач, що не укладений ні в який матеріал. Приміщення від зовнішнього світу відділяється стіною повітря, яке попередньо розігріте. Цей прилад горизонтального типу створює теплоізоляційний заслін з повітря, яке рухається безперервно. Само по собі повітря падати не може, а тому використовується його примусова подача потужним вентилятором.

Щоб уникнути температурного дискомфорту повітря агрегатів даного призначення прогрівається до температури, яка вища за ту, що зовні будинку. Залежно від способу нагрівання повітря це обладнання поділяється на водяне та електричне.

Даний пристрій не є обігрівальним приладом. Це – теплоізоляційне обладнання. Його призначенням не є повноцінне опалення приміщень, а тому немає резону прагнути до надлишкової потужності, яка лише дасть зайві витрати.

     

ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ ТЕПЛОЗАВІСИ

Використання цього обладнання буде ефективним лише в тому випадку, якщо його параметри відповідають специфіці приміщення, в якому вони застосовуються. Його слід купувати, виходячи з таких основних характеристик:

  • Розмір завіси залежить від розміру отвору, для перекриття якого вона призначається. При недостатній ширині по краях є щілини, що прискорюють вихід повітря. Ринок насичений завісами шириною 1-2 метри, а тому зазвичай не виникає проблем у споживачів;
  • Продуктивність (прокачування, повітряна потужність) визначає ефективність приладу. Вона вимірюється в обсягах повітря, що проходить через завісу за одиницю часу. Виражається зазвичай в кубометрах повітря за одну годину. Надлишкова потужність буде приводити до протягів;
  • Теплова продуктивність особливого ​​значення не має, оскільки завіса не є приладом обігріву. На тип електронагрівального елемента все ж звертати увагу слід. Ним може бути спіраль (в недорогих приладах) або трубчастий електронагрівач;
  • Спосіб управління в таких приладах - це система дистанційного керування, що дозволяє здійснювати регулювання, а також включення-виключення. Важливе роздільне управління нагрівом і турбіною;
  • Пристрій турбіни (вентилятора) надзвичайно важливий. Ця комплектуюча частина може мати різні розміри і розташування;
  • Схема даного агрегату буває горизонтальною або вертикальною. Відрізняються місцем розташування: горизонтальні – горизонтально до отвору внизу, вертикальні - збоку отвору. Розташовуватися повинні тільки так, оскільки від невластивого положення виникає перекіс механіки, і прилад виходить з ладу.

При необхідності оснащення цим обладнанням промислових або складських приміщень, які мають великі отвори, купувати необхідно саме промислове обладнання, яке відрізняється більшою продуктивністю. Саме воно забезпечить необхідний ефект у таких умовах.

     

ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕПЛОВИХ ЗАВІС

Для забезпечення перекриття стандартного 2-2,5-метрового отвору виробники радять купувати пристрій продуктивністю від 700 до 850 куб. метрів повітря в секунду. Варто підкреслити, що його вартість досить висока.

В умовах сучасних торговельних комплексів і розважальних центрів, що мають великі отвори, для яких потрібні ці агрегати, ціни на такі прилади будуть солідними. Правда, вкладення обертаються комфортними умовами для клієнтів й покупців, які оцінять турботу про них належним чином.

Значна економія капіталовкладень обертається і додатковими способами утримання тепла. Зокрема, в таких установах обладнуються тамбури, в яких застосовуються більш дешеві варіанти таких пристроїв, яких цілком достатньо, щоб створити ефективну перешкоду холодним повітряним потокам. Сам тамбур в таких випадках служить своєрідною подвійною рамою.

Відмінних результатів в справі економії можна досягти і установкою автоматичних дверей. Найчастіше з ними встановлюються вертикальні завіси, проте можуть використовуватися і горизонтальні в поєднанні їх з автоматичними дверима.

Фахівці забезпечують синхронізацію самих дверей і даного агрегату, тобто з відкриттям дверей включається теплий повітряний потік, а з закриттям - вимикається. Найоптимальніший варіант полягає в автоматичному включенні приладу дещо раніше, ніж відчиняються двері. Цього часу достатньо для подолання природної  повітряної інертності, тобто повноцінний заслін сформується на момент відкриття дверного отвору.

     

Однак описані способи прийнятні для великих офісів, магазинів, всіляких установ. У побутових умовах і невеликих приміщеннях виходити слід з того, щоб потужності такого обладнання вистачало для повного перекриття дверних прорізів та створення ефективного перешкоди холодним потокам повітря.

Вибір і придбання оптимального варіанту даного агрегату можна здійснити без проблем, якщо покупець звернеться в Інтернет-супермаркет «ЕСПО», в якому працюють справжні професіонали, чиї поради стануть вирішальними у визначенні моделі такого обладнання.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)