Що таке енергозберігаючий циркуляційний насос

Опалення, кондиціювання та підігрів підлоги буде ефективним тоді, коли забезпечується повноцінна циркуляція води. Для виконання цього завдання використовуються енергозберігаючі циркуляційні насоси. Найчастіше їх застосовують в житловому сегменті, хоча знаходиться їм застосування й в промисловому, правда, рідше.

Оптимальним є варіант установки такого обладнання безпосередньо на трубопроводах. Це обумовлюється компактністю та легкістю монтажу. Для підключення цих приладів використовуються спеціальні штекери. Передні панелі комплектуються дисплеями для здійснення оцінки споживання електроенергії та потужності. Є і кнопка для регулювання шумової завіси. Її натисканням викликається розповітрювання, наслідком якого є припинення шумів.

ВІДМІННІ ОЗНАКИ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ЦИРКУЛЯЦІЙНИХ НАСОСІВ

Дані вироби обладнуються спеціальними вбудованими перетворювачами, що дозволяє їх використання в різних опалювальних системах. Вони також дають необхідні перепади тиску при збільшенні або зменшенні рідини в системах.

Дані пристрої відрізняються особливістю, яка дозволяє регулювати тиск за рахунок:

  • Збільшення або зменшення витрат води в системах;
  • Зниження тиску для подачі рідин.

Перепади тиску регулюються в автоматичному режимі, без будь-якого втручання з боку. Наприклад, при зниженні температури теплоносія в системах сигнал температурних датчиків надходить в електронних блок, потім частотним перетворювачем збільшується швидкість помп зі збільшенням витрати тепла та температури води.

Такий енергозберігаючий пристрій також обладнується автоматичним контролем продуктивності. Якщо на вході температура знижується - він функціонує на менших оборотах, а при підвищених температурах - на більш високих оборотах. Дана характеристика - це можливість істотної економії електричної енергії, десь на 30 відсотків.

Важливим моментом є наявність подвійного режимного управління, тобто регулювання цих приладів за часом і продуктивністю, а також по несправності. Воно здійснюється почерговим перемиканням. Забезпечення розрахованої продуктивності дозволяє при невеликих навантаженнях використовувати лише одну помпу, а при збільшенні навантажень починає функціонувати й інша.

Щоб досягти максимального терміну служби таких виробів обов'язково необхідно знати місця їх монтажу та повністю дотримуватися характеристик. Допомога в цьому може бути отримана прямо в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО», де здійснюватиметься вибір енергозберігаючого циркуляційного насоса.

     

ТИПИ ДАНОГО ОБЛАДНАННЯ

Споживач може зупинити вибір на одному з типів таких пристроїв, які доступні на вітчизняному ринку. Кожен з них має свої позитивні та негативні сторони.

Помпи сухого типу відрізняються конструкційними особливостями, в основі яких відсутність прямого контакту ротора з теплоносіями. Це досягається поділом робочої поверхні та електродвигуна кільцями ущільнювачів з нержавійки. Герметизація з'єднання відбувається за рахунок тонкої плівки води й різниці тисків в системах опалення та зовнішньому середовищі. Кільця постійно підтискаються притискними пружинами, чим забезпечується самопідгонка. Дані пристрої відрізняються 80-відсотковим ККД. В індивідуальному опаленні застосовуються дуже рідко.

Відмінність виробів мокрого типу від сухого в тому, що і ротор, і крильчатка контактують з теплоносіями, які їх охолоджують та змащують. Спеціальний стаканчик з нержавіючої сталі забезпечує герметичність електрочастини двигуна, яка знаходиться під напругою. ККД становить близько 55 відсотків. Відрізняються практично безшумною роботою і простим обслуговуванням.

     

ВИКОРИСТАННЯ ЦИРКУЛЯЦІЙНИХ НАСОСІВ

Ці прилади можуть встановлюватися на будь-якому водопроводі, тобто на тому, що подає або зворотному. Щоб запобігти будь-яким порушенням в циркуляції води використовуються різні варіанти:

  • Піднесення розширювальних баків над найвищими елементами систем;
  • Розміщення розширювальних баків над найвищими точками водопроводів;
  • Перенесення трубопроводів і баків в зворотні труби поруч з помпами;
  • Приєднання відцентрових насосів в водопроводи, що подають воду, після розширювальних баків.

При використанні автоматів-відвідників з'являється можливість уникнення утворення повітряних просторів.

     

ВИБІР ОПТИМАЛЬНОГО ВАРІАНТУ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧОГО ЦИРКУЛЯЦІЙНОГО НАСОСА

Вибір приладів цього призначення передбачає звернення уваги на їх потужність, діаметр трубопроводів, температуру теплоносіїв, рівні напору, пропускну здатність та продуктивність котлів.

Параметри даних виробів відображаються на наявному маркуванні, наприклад, якщо написано 25-60, то це означає, що діаметр приєднання дорівнює 25 мм, висота підйому або тиск - 60, тобто висота підйому - 6 м стовпа води, або 0,6 атмосфери.

У будь-якому такому приладі передбачається три рівні потужності, кожен з яких відрізняється своєю продуктивністю (обсяг води, що перекачується за годину). Вона залежить безпосередньо від довжини трубопроводів (на 10 м трубопроводу необхідно близько півметра насосного напору).

При розрахунку витрат теплоносіїв його просто прирівнюють до параметрів потужності. Котел потужністю 25 кВт - витрата 25 літрів в хвилину, радіатор 15 кВт - витрата 15 л/хв.

Якщо трубопровід не перевищує 80-метрової довжини, можна встановлювати лише один насос. При більшій протяжності доведеться вдаватися до використання 2 і більше насосів.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)