Що собою являє конденсаційний котел?

Багато наших співвітчизників, які зіткнулися із необхідністю якісного та ефективного обігріву котеджів або заміських будинків, роблять свій вибір на користь такого сучасного опалювального обладнання, як конденсаційні котли. Дані популярні пристрої відрізняються високими показниками економічності.

Є і велика кількість інших позитивних експлуатаційних якостей, які роблять дані прилади такими, що оптимально підходять для різних приміщень і прекрасно втілюють бажання людини жити в умовах комфорту і затишку, котрі багато в чому забезпечуються за рахунок належного температурного режиму.

 

ВІДМІННІ ЯКОСТІ КОНДЕНСАЦІЙНИХ КОТЛІВ

 

Принцип роботи цих виробів здійснюється на не завжди повному використанні тепла своєї енергії. Деяка її частина, яка називається теплом, разом з водяною парою, що міститься в продуктах від випарів, втрачається дарма.

Використовується тепло для забезпечення якісного нагріву води, що знаходиться в котлах, оскільки пар відрізняється властивістю конденсуватися. Здійснюється цей процес лише завдяки тому, що відбувається охолодження продуктів згоряння до певної температури, яку називають точкою роси. Її звичайний показник - це 55 градусів.

     

Такий прилад функціонує ефективно від того, що продукти згоряння всередині його охолоджуються від впливу води, повернення якої в свою чергу відбувається із загальних опалювальних систем. Вода в центральних системах опалення, які обслуговуються даними котлами, повинна мати більш низьку температуру в порівнянні з пристроями традиційних конструкцій.

Будь-який такий прилад має свої за і проти, хоча об'єктивності заради варто відзначити, що позитивних моментів значно більше, ніж негативних. З усіма ними будемо розбиратися в даній статті.

Застосування цього котлового обладнання в порівнянні з традиційними пристроями забезпечує економію близько 11 відсотків. Це дозволяє компенсувати витрати, пов'язані з придбанням такого обладнання.

Для багатьох користувачів особливо важливим є те ідеальне співвідношення, яке встановлено між вартістю і великою кількістю корисних ефектів цих приладів. Вони також відзначаються  тривалими термінами експлуатації.

Обладнання даного типу відрізняється мінімальними витратами, які доводиться нести власникам для забезпечення їх технічного обслуговування. Це не зовсім мінімальні суми.

Разом з економічністю позитивною якістю є і екологічність, яка значно розвантажує навколишнє середовище. Теплотехніка цього типу вельми успішно може використовуватися в невеликих приміщеннях, оскільки має невеликі параметри. Ховати її від стороннього ока немає необхідності. Вона регулюється за показниками потужності та працює абсолютно безшумно, що також може бути віднесено до безперечних плюсів даного опалювального обладнання.

Сучасні конденсаційні котли, які бувають одноконтурні та двоконтурними, надають можливість ефективного використання енергії палива та гарантії скорочення витрат споживачів на опалення. Сучасні інженерні розробки дозволяють збирати таку енергію. В даних приладах цієї енергії набагато більше, ніж у звичайних.

Пристрої настінного типу можуть функціонувати і в досить низьких температурах. Економія газу при їх використанні може доходити до 20 відсотків, знижуючи і загальні витрати на все опалення. В умовах нинішньої вартості газу - це надзвичайно важливий момент.     

 

     

ПРИНЦИП ФУНКЦІОНУВАННЯ КОНДЕНСАЦІЙНИХ КОТЛІВ

 

Основною відмінністю підлогових приладів від інших пристроїв є наявність теплообмінної ємності, яка значно збільшує площі, що використовуються для охолодження різноманітних продуктів згоряння до температури, що не перевищує 40 градусів. В димі міститься водяна пара, яка через деякий час переходить в рідкий стан і поступово звільняє енергію тепла.

Здійснення процесу конденсації відбувається в теплообмінниках, виготовлених з металу, який стійкий до ураження корозією. Повноцінний конденсаційний ефект може бути забезпечений шляхом зниження температури до такого стану, коли водяні пари від димових газів почнуть перетворюватися в рідину. Звідси можна судити про максимальну ефективність роботи даної техніки.

Плюси і мінуси конденсаційних газових котлів - це те, що дозволяє зробити максимально правильний вибір. Вони - екологічні, економічні, високопродуктивні. Саме ці фактори забезпечують ефективність роботи опалювальних пристроїв. Особливо привертає увагу економічність приладів, яка надзвичайно важлива в умовах катастрофічно високих тарифів на природний газ.     

Коли необхідне збільшення потужності котельні, можна виконати об'єднання кількох котлів в каскад. Таке рішення є затребуваним для дахових пристроїв і котелень, на яких необхідна певна продуктивність.

     

Прилади підлогового і настінного типу характеризуються зниженими шумовими характеристиками, сильно помітними на прикладі використання звичайних моделей. Недоліком пристроїв даної конструкції є єдиний фактор, який полягає у відносно високій вартості.

Проте, придбання техніки подібної конструкції - це вибір економічного та інноваційного обладнання, яке гарантовано довго використовується без проблем і великих експлуатаційних витрат. Якщо є якісь сумніви, можна звернутись до нас і отримати кваліфіковані поради і допомогу спеціалістів.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)