Що собою являє горизонтальний бойлер

В даний час серед споживачів достатню популярність мають бойлери горизонтального типу. Такий водонагрівач горизонтальний забезпечує достатню економію місця. Циліндричний або плоский бойлер, що кріпиться таким чином, практично не заважає пересуванню по ванній.

 

ВИДИ ГОРИЗОНТАЛЬНИХ БОЙЛЕРІВ ЗА ФОРМОЮ

   

Горизонтальні бойлери є відмінною продукцією, яка відрізняється таким важливим перевагою, як швидке нагрівання води. Часом вони не дуже зручні в плані дизайну приміщення, що вплинуло на їх поширення.
За формою ці водонагрівачі діляться на круглі, плоскі і квадратні. Вибір бойлера слід здійснювати виходячи з умов і місця майбутньої його установки. В окремих випадках краще підійде круглий водогрійний прилад, а в інших - квадратний або плоский. Треба радитися з фахівцями і дивитися там, де передбачається монтаж придбаного устаткування.

     

ВІТЧИЗНЯНИЙ АБО ІМПОРТНИЙ ГОРИЗОНТАЛЬНИЙ БОЙЛЕР?

 

Безсумнівною перевагою горизонтальних бойлерів є можливість їх монтажу в невисоких приміщеннях, а також там, де є важливі меблі або елементи опалення. Вони легко піддаються маскуванню.

Вартість горизонтальних водонагрівачів залежать від потужності і, звичайно ж, країни-виробника. Ціна вітчизняних бойлерів горизонтального типу нижча. Європейські зразки, що відрізняються привабливим дизайном, обійдуться в набагато більшу суму.

У будь-якому випадку нагрівач може бути замаскований гіпсокартонної перегородкою, коли обрана модель просто суперечить інтер'єру і дизайну приміщення. Бойлери вітчизняного виробництва по багатьох параметрах не поступаються імпортним аналогам, а тому часом просто нерозумно переплачувати тільки за бренд.

Вітчизняна водонагрівальна продукція належним чином підготовлена ​​для експлуатації в наших умовах. Це важливо, оскільки українська дійсність - це зовсім інше, ніж європейська. Імпортний аналог може просто не функціонувати належним чином, або швидко вийде з ладу.

     

ВИБІР ГОРИЗОНТАЛЬНОГО БОЙЛЕРА З ОПТИМАЛЬНИМ ВАРІАНТОМ ТЕНА

 

Горизонтальні бойлери можуть комплектуватися сухими і мокрими тенами. У чому їх відмінності і переваги? Сухі тени, використовувані в конструкції бойлера, надійно захищені від впливів солей, які є у воді. Завдяки цьому не утворюється накип на поверхні нагрівача. Такі тени знаходяться в спеціальних колбах, які і служать надійним захистом. Водонагрівач накопичувальний горизонтальний в експлуатаційному плані виглядає набагато краще.

Якщо ж покупець воліє купувати горизонтальний бойлер з мокрим теном, то повинен знати, що в результаті контакту з водою на ньому з'являється накип, що істотно знижує ефективність нагрівання води. Потрібно готувати себе ще й до того, що буде необхідне періодичне розбирання бойлера для очищення від накипу нагрівача і видалення забруднень. Цим буде забезпечене запобігання перегріву тена і його виходу з ладу.

 

     

У ЧОМУ ВИГОДА ВІД МОНТАЖУ ГОРИЗОНТАЛЬНОГО БОЙЛЕРА?

 

Горизонтальне розташування бойлера надає покупцеві особливі вигоди. Малі бойлери зазвичай застосовуються на кухнях. Вони, відповідно, мають і невеликі розміри, а тому не займають багато місця і не створюють жодних проблем для мешканців. Маленькі водонагрівачі можна заховати і в кухонній гарнітурі.

Більші бойлери, після установки на стіні, при необхідності закриваються спеціальними конструкціями, виготовлення яких не складає труднощів.

Важливий момент: горизонтальний бойлер може бути розміщений навіть під стелею. Така установка - гарантія суттєвої економії корисної площі на кухнях, у ванних або туалетах.

 

ВІДМІННОСТІ В РОЗМІРАХ І ЛІТРАЖІ ГОРИЗОНТАЛЬНИХ БОЙЛЕРІВ

 

При підборі бойлера необхідно виходити з того, яка існує потреба в гарячій воді. Саме з таких потреб визначається літраж горизонтальних водонагрівачів, класифікація яких така:

  • Малі водонагрівачі - обсяг 10, 15, 30, 50 л;
  • Бойлери середньої місткості - 80, 100, 120, 200 л;

Кращий горизонтальний бойлер - це той водонагрівач, який, функціонуючи ефективно і без поломок, забезпечує потреби сім'ї в гарячій воді для побутових потреб. Він повинен мати надійну теплоізоляційну оболонку. Краще, якщо це буде потужний пінополіуретановий шар, який запобігатиме тепловтратам і знижуватиме витрати на електричну енергію.

Важливим моментом є і матеріал, з якого виготовляється накопичувальний бак. Це може бути нержавіюча сталь, що забезпечує високі експлуатаційні характеристики. Ємності можуть відрізнятися емальовані зсередини, при використанні яких обов'язковим є наявність магнієвого анода, що продовжує терміни служби. Склофарфор не відшаровується і не тріскається при високих температурах.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)