Чому необхідне кондиціонування будинків?

Заміське будівництво сьогодні популярне, як ніколи раніше. Людину тягне до матінки-природи, подалі від мегаполісів і міської метушні. Вона зводить будинки, в яких повинен бути присутнім високий рівень комфорту та затишку. Невід'ємна частина цього - кондиціонування будинку, яке може мати досить багато різноманітних рішень.

 

ЧОМУ НЕОБХІДНЕ КОНДИЦІОНУВАННЯ БУДИНКІВ?

 

Установка системи вентиляції будинків дає можливість вирішення безлічі завдань. Без цього не може бути й мови про належний рівень комфорту. Вони виконують широкий спектр функцій, серед яких такі важливі, як:

  • Зволоження або осушення повітря;
  • Підтримка певної температури;
  • Очищення повітря;
  • Підтримка циркуляції повітряних мас;
  • Забезпечення повітрообміну.

Така широка функціональність наголошує на необхідності використання цих систем. Сьогодні більшість забудовників реалізують дану проблему вже при будівництві будинків. Це гарантує високу ефективність монтажу та експлуатації кліматичного обладнання.     

 

     

РІЗНОВИДИ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ КОНДИЦІОНУВАННЯ БУДИНКІВ

 

Для забезпечення здорового повітряного клімату будинків можна використовувати спліт-системи, які є досить економічними варіантами, що на початковому етапі не вимагають надзвичайно великих капіталовкладень. Подібні моделі зручні своєю високою функціональністю, можливістю дистанційного керування, низькими рівнями шумів і великим функціональним набором.

Спліт-системи відрізняються простим доглядом, легким розбиранням і очищенням при необхідності. Це кліматичне обладнання випускається в настінному і підлоговому варіантах. На його вартість впливають такі чинники: популярність бренду (у відомого виробника - ціна вища) і країна-виробник (на ринку багато китайської продукції, серед якої є вже і високоякісна, але за законом ринку - чим далі знаходиться виробник від Китаю, тим дорожче обладнання ).

Кліматична техніка ділиться на три типи:

  • Елітні спліт-системи - висока якість, всілякі функції, термін експлуатації - понад десять років;
  • Спліт-системи середнього рівня - хороша кліматична техніка, яка поки що не має гучного імені і не має всіх функцій елітних приладів, але вже зарекомендувала себе надійною;
  • Бюджетні спліт-системи - цінова доступність, базові функції і режими охолодження та нагрівання повітря.     

     

Мультиспліт-система складається із зовнішнього блоку високої потужності, до якого може підключатися декілька внутрішніх пристроїв. Такі системи бувають побутовими і напівпромисловими. Це не псує фасади будинків наявністю великої кількості обладнання на них. Принцип дії мультиспліт-системи полягає у включенні всієї змонтованої системи центральним пультом. Далі слід налаштовувати режими функціонування внутрішніх блоків з урахуванням умов кожної кімнати, в якій встановлено такий напрямок.

Будова мультиспліт-системи передбачає внутрішні модулі, від кожного з яких йдуть свої власні магістралі для холодоагентів і приєднуються до зовнішнього модулю. Вони зручні для застосування в невеликих будинках, котеджах або дачах.

Системи Super Multi Plus використовуються в котеджному будівництві. Особливо вони доречні в будинках американського типу, коли на першому поверсі розміщується одна кімната-студія, розділена умовно за допомогою меблів або дизайнерських прийомів на зони. На другому поверсі розташовуються кімнати-спальні. У цьому типі обладнання використовується високопотужний зовнішній блок з підключенням до кількох внутрішніх пристроїв різного типу, наприклад, настінного, універсального, канального, підлогового або касетного. Системи включаються індивідуальним або центральним управлінням.

При наявності підвалів або льохів в котеджах, коли також необхідна підтримка оптимального мікроклімату і в них, оптимальним буде використання технологічного комфорту «Андеграунд», що оснащується канальними або касетними внутрішніми блоками стельового типу.

Кондиціонування будинків може здійснюватися і системами канального типу Sky Air. До їх складу входить канальний блок, який по повітроводах подає в кімнати охолоджене повітря. Трубопроводи ховають за кесоновані або підвісні стелі. Керують системами за допомогою стаціонарних пультів. Спеціальними термодатчиками точно налаштовується бажана температура.

Про всі розглянуті методи кондиціонування можна сказати, що вони з однаковим успіхом використовуються круглий рік, мають надійний захист від коливань напруги в електромережі.     

 

     

ЩО ПОТРІБНО ПРИ РОЗРАХУНКАХ СИСТЕМ КОНДИЦІОНУВАННЯ?

 

Такі системи є інженерними спорудами, які вимагають здійснення точних розрахунків потужності необхідного обладнання. Для їх виконання повинні бути взяті до уваги обсяги кімнат; кількість вікон і їх орієнтованість; кількість людей, які найчастіше перебувають у кімнаті; кількість і площа техніки, здатної випромінювати тепло.

Розібратися з вибором цих систем в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» допоможуть досвідчені фахівці, які добре орієнтуються в світі кліматичного обладнання.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход