Підлоговий (мобільний) кондиціонер - критерії підбору

Сьогодні не складає труднощів створення комфортних умов в житлових і виробничих приміщеннях. Для цих цілей пропонується найрізноманітніше обладнання для охолодження повітря. Один з його видів - підлогові кондиціонери.

Використовуються агрегати цього типу в умовах побуту в тих випадках, коли відсутня можливість установки звичайних спліт-систем. Причини бувають різні: проживання в орендованій квартирі, охолодження або обігрів необхідні в дачних будинках. В обох випадках вкладати гроші в стаціонарні кондиціонери просто немає сенсу. Вихід в такій ситуації - саме підлоговий кондиціонер.

 

КОНСТРУКЦІЯ ПІДЛОГОВОГО КОНДИЦІОНЕРА

 

Прилади даної конструкції складаються з пари блоків: конденсатора і випаровувача, розміщених в єдиному корпусі. Наявний вхідний отвір застосовується для нагнітання теплого повітря, що проходить через повітряний фільтр, перш ніж вступити до холодного теплообміннику.

Далі охолоджене повітря через випускний отвір викидається в приміщення. Отвір для відводу тепла розташовується внизу корпусу. Повітря, яке в нього надходить, використовується для охолодження конденсатора. Після виконання своєї функції через гнучкий шланг воно виводиться назовні.     

 

     

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ПІДЛОГОВИХ КОНДИЦІОНЕРІВ

 

Такі підлогові пристрої відрізняються перевагами, які сприяють підвищеному попиту на них. До них відносяться:

  • Це обладнання називають ще й мобільним. Ця назва відповідає дійсності. Воно має невеликі габарити, а тому легко може бути розташоване в будь-якому місці приміщення, в кутку або біля стіни.
  • Мобільність даних виробів полягає в легкому переміщенні по квартирах, охолоджуючи то одну, то іншу кімнату. Навіть при виїзді, наприклад, на дачу, їх можна прихопити з собою і використовувати за прямим призначенням уже за місцем тимчасового перебування. На багатьох моделях для пересування використовуються спеціальні коліщатка, істотно полегшуючи їх переміщення.
  • Легкий монтаж даних пристроїв полягає в тому, що він практично відсутній. До складу підлогового приладу входить єдиний блок, а тому монтаж-то і не потрібен. Він просто встановлюється на підлозі. Відстань від стіни має бути не менше 30 сантиметрів. Єдиною прешкодою є потреба в наявності отворів для зливу конденсату. Виводити трубку необхідно в кватирку або у відкрите вікно. Однак можна отвір виконати і в стіні, вивівши в нього зливний шланг. Процес монтажу, як бачите, простий і не трудомісткий.

     

Такі агрегати мають багато спільного з віконними. Зокрема, всі їх комплектуючі частини розміщуються в єдиному корпусі. Аналогічними є і способи скидання нагрітих мас повітря, що здійснюються переважно у вікна або кватирки.

Є у даних апаратів і недолік, який полягає в достатньому високому рівні шуму. Орган, що відрізняється високою звучністю, не може бути відділений від системи і винесений назовні. Деякі виробники вже розробили модифікації, які характеризуються відсутністю систем автовідведення конденсату. Вода з лотків зливається користувачами власноруч.

Якщо вже прийняли рішення про покупку саме такої моделі, то вибирайте агрегат з ємністю великого обсягу. Відпаде потреба в частих зливах води. При заповненні маленького лотка кондиціонер відключається автоматично.

 

     

ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДБИРАТИ ПІДЛОГОВИЙ КОНДИЦІОНЕР?

 

Доступна на сучасному ринку така мобільна техніка має переваги і недоліки, на які і необхідно звертати увагу. Головним фактором є, звичайно ж, потужність такого приладу. Її визначення здійснюється, виходячи з обсягу кімнати, яку планується охолоджувати. Традиційно виходять з того, що для охолодження (або обігріву) приміщення об'ємом 10 куб. метрів потрібно 1 кВт потужності.     

Всі модифікації даного обладнання за ступенем оснащення принципових відмінностей не мають. Їх функціонування здійснюється в 2-х режимах - охолодження і нагрівання. Для управління використовуються пульти дистанційного керування. Пристрої мають захист і системи, які використовуються для контролю роботи компресорів і направлення повітря. Можна придбати модифікації з антибактеріальною обробкою, іонізацією і фільтрацією повітря.

Розгляд модельної лінійки даних пристроїв, їх плюсів і мінусів, допоможе нашим клієнтам зробити правильний крок до придбання оптимального варіанту обладнання для кондиціювання повітря. В Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» для цього є і достатній асортимент пропозицій, і кваліфіковані поради справжніх фахівців

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход