Як вибрати кондиціонер для будинку або квартири, офіса

Багато хто з нас задається питанням, який кондиціонер придбати для власних потреб. Потреба в такому приладі виникає постійно, оскільки літня спека робить життя людини нестерпним. Хочеться хоч в якомусь місці відчути прохолоду і комфорт.

Врахувати всі нюанси при виборі оптимального кондиціонера допоможуть поради наших фахівців, які викладаються в даній статті.

 

ХОЛОДОПРОДУКТИВНІСТЬ - ОСНОВА ОПТИМАЛЬНОЇ РОБОТИ КОНДИЦІОНЕРА


Основним параметром будь-якого кондиціонера вважається холодопродуктивність, яку називають ще і потужністю охолодження. Її вимірюють в кіловатах. Найкраще, якщо розрахунком цього показника займаються фахівці компаній, які продають і встановлюють ці прилади.

Зорієнтуватися в пропонованому асортименті даного обладнання споживач може, користуючись простими методами. Для цих цілей підходить правило, яким зазвичай користуються продавці. У ньому йдеться про те, що на кожні 10 квадратних метрів потрібен 1 кіловат потужності охолодження. З цього випливає, що для квартири 25 кв. метрів необхідний кондиціонер, який володіє холодопродуктивністю мінімум 2,5 кВт.

За більш складною формулою враховуються: приплив тепла від стін, стелі, вікон, внесок всіх людей, які перебувають в квартирі, в її обігрів, тепло, яке простору віддають включені побутові прилади. Це дозволяє отримувати необхідну потужність охолодження, до якої не завадить додати невеликий запас, 15 відсотків.

     

     

НА ЯКОМУ ТИПІ КОНДИЦІОНЕРА ЗУПИНИТИСЯ?

 

До 80-х років минулого століття всі кондиціонери відрізнялися фіксованою потужністю, а тому температурний режим підтримувався за принципом включення-відключення приладу. При охолодженні повітря до певного температурного рівня відбувалося відключення, а при її підвищенні - включення. У такому функціонуванні є хороші моменти, але є і погані. Будь-який електродвигун при виконанні запуску споживає додаткову електроенергію, породжуючи пускові струми, які значно перевищують робочі показники. Наші електропроводки таких навантажень можуть і не витримувати.     

Подібна схема роботи кондиціонерів призводить до постійного коливання температури в приміщенні в межах 3-4 градусів. У перший час стрибкоподібний режим гарантує надходження холодного повітря, яке жодним чином не сприяє комфортності перебування людини.

Сучасні кондиціонери мають можливість плавної зміни потужності охолодження. Компресори працюють на постійному струмі, що і дає таку можливість. Їх називають інверторними. Ці кондиціонери мають істотні переваги перед звичайними кондиціонерами. Перш за все, вони мають значно менше споживання електроенергії (економія досягає третини). Такі кондиціонери не перевантажують електричну мережу і можуть тримати температуру з точністю до градуса. Відрізняються меншим шумом. Хоча їх вартість практично в два рази вище, ніж традиційних.

 

      

КОНДИЦІОНЕР ЯКОГО БРЕНДУ КУПУВАТИ?

 

В даний час вибір бюджетного кондиціонера, або якого іншого, як правило, не становить проблем, оскільки ринок насичений ними на всі сто. При цьому спостерігається значний розкид цінових варіантів. Він пов'язаний не тільки з технічними характеристиками, але і з тим, ким зроблена та чи інша модель.     

Нерідко споживач, купуючи кондиціонер відомого бренду, переплачує значні суми саме «за ім'я». При цьому, як виявляється, вони по зручності або функціональності практично не перевершують звичайні.

Буває і таке, але частіше за все велика різниця в ціні полягає:

  • У вартості і якості комплектуючих, які використані при виготовленні кондиціонера;
  • В умовах, при яких здійснювалося тестування, а також критерії відбраковування виробів і їх цілих партій;
  • В доступності сервісного обслуговування.

Здійснюючи вибір виробника кондиціонера, покупець намагається убезпечити себе від майбутніх проблем в експлуатації обладнання. Не секрет, що тривале і успішне перебування виробника на ринку - це гарантія саме високої якості пропонованих приладів.

Практика в таких випадках показує, що таке придбання практично не створює проблем для споживача. Якщо щось і трапляється, то завдяки розвиненій системі сервісу всі недоліки усуваються швидко.

 

     

ПРО ЩО НЕ ВАРТО ЗАБУВАТИ ПРИ ПРИДБАННІ КОНДИЦІОНЕРА?


Потрібно знати, що довгострокове функціонування кондиціонерів залежить ще і від правильно виконаного монтажу. Краще доручити його фахівцям, які врахують всі нюанси і вбережуть вас від майбутніх проблем.

Кондиціонери вимагають регулярного професійного обслуговування, починаючи від заміни фільтрів і закінчуючи різними операціями, типу доливання фреону. Всі ці, на перший погляд дрібниці, в кінцевому результаті перетворюються в те, що забезпечує оптимальну роботу вашого кондиціонера на довгі роки.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход