Що таке мультизональні системи кондиціонування

Мультизональні кондиціонери являють собою спеціальні системи, що забезпечують одночасний контроль температури і вологості повітря в різних приміщеннях. Таке кондиціонування - це зовнішній блок і декілька внутрішніх блоків.

Застосовуючи таке обладнання, ви гарантовано створите оптимальний мікроклімат у власній квартирі. При цьому з'явиться прекрасна можливість чималої економії коштів.

 

ВЧОРА І СЬОГОДНІ СИСТЕМ КОНДИЦІОНУВАННЯ

 

Наступного року виповниться 35 років, як японці застосували перші системи для кондиціонування повітря. Під такими приладами малося на увазі логічне продовження популярних нині спліт-систем. Сьогодні ж вони віднесені до особливого обладнання, яке виконує кліматичні функції.

Така сучасна техніка забезпечує одночасну підтримку функціонування до 48-ми внутрішніх блоків при використанні всього лише одного зовнішнього блоку. Якщо взяти до уваги ще й наявність можливості об'єднувати в єдину централізовану систему чотирьох блоків, то стає зрозуміло, що подібні системи відрізняються майже безмежними можливостями.

 

     

ВІДМІННОСТІ СИСТЕМ КОНДИЦІОНУВАННЯ ВІД ЗВИЧАЙНИХ КОНДИЦІОНЕРІВ

 

Відмінні риси даних приладів від традиційних кондиціонерів полягають в тому, що в них холодоагент здійснює циркуляцію в двох або трьох магістралях. Одна магістраль застосовується для надходження холодоагенту до зовнішнього блоку. Дві інші - для його повернення назад, тобто у внутрішні блоки.

Така техніка з двома магістральними гілками в якості основних дозволяє внутрішнім блокам робити температуру вищою або нижчою. Коли використовується три повітряних магістралі, то з'являється можливість автономної роботи внутрішніх блоків в різних режимах. Наприклад, можлива підтримка конкретної температури в будь-якому з наявних внутрішніх приміщень.     

 

     

ПЕРЕВАГИ МУЛЬТИЗОНАЛЬНОГО КОНДИЦІЮВАННЯ

 

Подібні агрегати мають таку безперечну перевагу, як наявність централізованого управління всіма використовуваними системами. Його забезпечують за допомогою мікропроцесорів, які автоматично розподіляють потужності кожного блоку, і забезпечують управління на кожній дільниці.

Це обладнання становить реальну конкуренцію системам чиллер - фанкойли. Але воно відрізняється від них значними перевагами, що виражаються в:

  • Високій економічності, оскільки забезпечується зниження витрат  електроенергії;
  • Високій компактності, яка значно полегшує проектні роботи;
  • Можливості установки і підтримки в приміщенні необхідної вологості повітря;
  • Можливості здійснення самодіагностики цієї системи;
  • Автоматичному відключенні системи при виникненні аварійної ситуації;
  • Збереженні функціонування системи в автоматичній або ручному режимах.

Загальновідомо, що одна з найважливіших вимог до приміщень з кондиціонерами полягає в необхідності тримати вхідні двері в щільно закритому стані. Якщо воно не виконується, то у кондиціонера з'являється додаткове навантаження, пов'язане з необхідністю охолоджувати ще і коридори, а то і вулиці. Ясна річ, це не під силу кондиціонерам.

При потребі охолодження будівель з коридорами установка декількох кондиціонерів не є найкращим варіантом. Вихід найкраще шукати у використанні мультизональних систем кондиціонування.     

 

ОСОБЛИВОСТІ МУЛЬТИЗОНАЛЬНИХ СИСТЕМ

 

Обладнання даного типу є подальшим розвитком ідей, які втілені в мультиспліт-системах. Використовуваний в ньому зовнішній блок відрізняється потужністю, якої достатньо для магістрального перекачування холодоагенту на відстань понад сто метрів по горизонталі і більше 50 м по висоті.

Така можливість дозволила монтувати зовнішні блоки на дахах будівель або в окремих приміщеннях. У будівлі ж подаються магістралі, по яких циркулює холодоагент. Вони займають набагато менше місця, ніж повітроводи канальної системи. Всі модулі підключаються до єдиної циркуляційної системи, що істотно спрощує монтаж, а, значить, зберігає і час, і гроші.     

 

     

АСОРТИМЕНТ МУЛЬТИЗОННИХ СИСТЕМ

 

Виробництвом даного обладнання займаються дуже відомі бренди і менш відомі, а тому пропозиції на сучасному ринку найрізноманітніші. Одними з найбільш затребуваних і якісних є пристрої фірми lg.

Кращі моделі гарантують регулювання температурного режиму в найрізноманітніших місцях, створюючи комфортні умови для виробничої діяльності персоналу і для повсякденного життя людей. При цьому, не створюються неприємні моменти типу підвищених шумів. Устаткування характеризується також відчутною економічністю.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход