Розширювальні баки для опалення

Найдено: 1 - 1 из 1 товар

Опалювальні системи, в яких використовуються замкнуті контури, заповнюються теплоносієм, в якості якого найчастіше використовується вода. У процесі нагрівання він розширюється в обсязі, збільшуючи тиск системи опалення.

Охолодження теплоносія і зменшення його обсягу може стати причиною розриву струменя і порушення циркуляції. Вирішити дану проблему можна, використавши розширювальний бак.

ЩО ТАКЕ РОЗШИРЮВАЛЬНИЙ БАК?

Розширювальний бак – це герметична ємкість з металу, яка може мати форму овалу, кулі або таблетки. Всередині його розділяє мембрана, виготовлена  ​​з термостійкої гуми. Це необхідно для компенсування надлишкового тиску в опалювальних системах.

Баки використовуються і для захисту систем від гідроударів, які іноді мають місце при запусках насоса. Гідравлічні удари часом призводять до навантажень, які в кілька разів перевищують статичні. Це може навіть руйнувати елементи систем. Забезпечити захист можна навіть використанням розширювальних баків ємністю від 1-го літра. Це не потребує великих капіталовкладень.

ЯКІ БУВАЮТЬ РОЗШИРЮВАЛЬНІ БАКИ?

В даний час виробники пропонують два види розширювальних баків, які мають певні відмінні якості. Мембранні розширювальні баки являють собою резервуари, виконані зі сталі. За допомогою гумових мембран вони діляться на два простори. Один заповнений теплоносієм, а інший - повітрям або азотом.

Спочатку газовий простір перебуває під робочим тиском, що дозволяє мембранам мати прогин у бік іншого простору. При заповненні системи встановлюється динамічна рівновага, що приводить до стиснення газу.

Розширювальні баки надалі приймають на себе надлишки теплоносія, що виникають при підвищенні температури. При охолодженні відбувається повернення відсутніх обсягів.

Фланцеві розширювальні баки зі змінними мембранами застосовуються в системах опалення. Їх мембрани виконуються у вигляді кулі або мішка. Перевага - у відсутності контактів теплоносія і металевих стінок. Це повністю виключає можливість корозії зсередини.

Такі розширювальні баки можуть бути навісними і підлоговими. Важливо при установці дотримуватися симетричності навантажень мембрани, щоб не виникали розтягуючі навантаження, які можуть розірвати мембрану.

Детальну інформацію щодо правильного вибору розширювального бака можна отримати у спеціалістів, які працюють в Інтернет-супермаркеті «ЕСПО». У нас можна і вибрати той виріб, який вирішить всі проблеми клієнта.