Вибираємо бойлер на кухню

Постійні перебої з постачанням гарячої води, високі тарифи на гаряче водопостачання привели до суттєвого зростання популярності бойлерів. Найпоширенішими можна назвати електричні водонагрівачі, оскільки практично в усьому цивілізованому світі немає проблем з електрикою.

За принципом функціонування такі бойлери відрізняються простотою: внутрішні баки наповнюються водою, яка нагрівається за допомогою тенів - електричних нагрівальних елементів. Для нагрівання використовується автоматика, яка в більшості приладів може налаштовуватися самостійно.

 

ЯКИЙ ВИБРАТИ БОЙЛЕР ДЛЯ ПОБУТОВИХ ПОТРЕБ

 

Щоб правильно вибрати, наприклад, маленький бойлер на кухню, потрібно зрозуміти, звідки береться різниця у вартості, яка викликана різними факторами.

Накопичувальні нагрівачі - це ємності, використовувані для нагрівання холодної води до заданих температур. Цей процес відбувається за допомогою електронагрівальних елементів, які іменуються тенами. Вони можуть бути мокрими (занурюваними в воду) і сухими (не мають контакту з водою).     

Бойлери сухого типу відрізняються значною довговічністю. У приладах з мокрими тенами утворюється накип, а тому виникає потреба в їх заміні. Використання сухих тенів робить водонагрівачі дорожчими. При цьому їх ціна в півтора-два рази вище, ніж ціна мокрих аналогів.

Управління бойлерами здійснюється в автоматичному режимі. При нагріванні води до необхідної температури відбувається відключення приладу за допомогою термостата. Невелике охолодження води (в більшості випадків реагування відбувається при зниженні на 0,5-1 градус) викликає включення нагріву.

Завдання необхідного температурного рівня здійснюється користувачем з використанням механічного повороту ручки. Водонагрівач під мийку недорого бюджетного варіанту може мати для цих цілей на панелі прості символічні зображення, які відповідають градації від холодного рівня до гарячого.

В електронних системах управління є можливість установки температури з точністю до одного-двох градусів. Моделі цієї категорії вартість мають також значно більшу. Ціна бойлерів залежить ще і від того, за який час відбувається нагрівання певного обсягу води до встановленої температури, тобто від потужності тенів.

 

     

БОЙЛЕР ЯКОГО ОБСЯГУ І ПОТУЖНОСТІ ВИРІШАТЬ ВАШІ ПРОБЛЕМИ?

 

Названі параметри пов'язані між собою. При великому баку і маленької потужності нагрівання відбувається довго. Надмірно висока потужність, особливо в старих будинках, може стати причиною того, що електропроводка не витримає навантажень і призведе до негативних наслідків.

Найбільш ходовими в даний час є бойлери, які мають потужність в 1,5-2 кВт. Це пояснюється тим, що такі навантаження витримуються електромережею більшості приміщень, хоча окремий кабель від лічильника до бойлера не завадить. У багатоквартирних будинках використання багатьма мешканцями бойлерів подібної потужності не викликає енергетичних проблем.

Водонагрівачі таких параметрів здатні за прийнятний проміжок часу нагріти достатні обсяги холодної води. Бойлер на 80 літрів за 3,5 години нагрівається теном 1,5 кВт від крижаних температур до дуже гарячих. Процес нагрівання прискорюється більш ніж на годину, якщо використовувати 2-кіловатний тен. Час дорівнює в такому випадку двом години з невеликим. 50-літровий бак при цьому нагріється за годину.

Щодо літражу необхідно сказати, що робити упор на занадто великий обсяг не варто. Перш за все, це суттєво позначається на вартості. Великі баки відрізняються і великими габаритними розмірами, а тому можуть викликати проблеми з недостатнім місцем для їх установки.

Для кухні потрібно літраж поменше, в залежності від практичних потреб мешканців. Зазвичай ємність подібних баків коливається в межах 5-15 літрів. Цієї кількості гарячої води цілком достатньо для побутових потреб господинь.

Оптимальним варіантом для цих цілей є накопичувальний водонагрівач під мийку, зручний в монтажі і експлуатації.  Він вигідний, оскільки займає місце під мийкою, яке зазвичай не використовується раціонально. Можна придбати і бойлер, який встановлюється над мийкою, але в цьому випадку потрібно мати на увазі, що для нього буде потрібно додаткове місце, якого може і не вистачати.

 

     

ФОРМИ ЗОВНІШНІХ КОРПУСІВ БОЙЛЕРІВ ДЛЯ КУХНІ

 

Бойлери для кухні відрізняються такими формами своїх зовнішніх корпусів:

  • Круглі - мають найбільшу популярність, оскільки володіють відмінним енергозбереженням, низькими тепловтратами, високою швидкістю нагріву води, простим обслуговуванням і прийнятною вартістю;
  • Вузькі - є підвидом круглих приладів. Характеризуються вузьким корпусом, а тому можуть монтуватися в нішах і по кутах;
  • Грановані - має корпус, який має 4 округлені грані;
  • Плоскі - відмінна риса полягає в красивому зовнішньому вигляді, складаються з двох паралельно встановлених баків, що викликає потребу в додаткових зварювальних швах, які, на жаль, більше піддаються корозії.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)