Який тип газового конвектора кращий: сталевий або чавунний

Газові конвектори, що відрізняються відносно простим пристроєм, мають високий коефіцієнт корисної дії, є одними з найбільш популярних опалювальних приладів, які використовуються практично в будь-якому приміщенні.

Перед споживачами стоїть лише питання в тому, купити димохідний газовий конвектор, чи віддати перевагу парапетному. Багато також не можуть зорієнтуватися в перевагах і недоліках конвекторів зі сталі і чавуну.

 

ПОЗИТИВНІ ЯКОСТІ ГАЗОВИХ КОНВЕКТОРІВ

 

В газових конвекторах відмінно поєднуються можливості і функції, які є незамінними для створення затишку і комфорту в багатоквартирних і приватних будинках. Серед них заслуговують на увагу такі якості, як:

  • Високоефективна робота;
  • Економічне витрачання палива;
  • Проста експлуатація;
  • Гарантія безпечного функціонування;
  • Сучасні конструктивні рішення, які роблять конвектори прикрасою інтер'єру;
  • Прийнятна вартість.

До позитивних моментів варто віднести таку важливу перевагу, як відсутність потреби в додаткових капіталовкладеннях для облаштування опалювальної розводки. Вона характерна для всіх моделей і типів конвекторів.

Їх принцип дії простий. Конвектори складаються з: теплообмінників, в яких відбувається процес згоряння, декоративної обшивки і термостатичної автоматики, що служить для терморегуляції приміщень.

В даний час виробники пропонують різні моделі, виготовлені з чавуну і сталі. Використання різних матеріалів забезпечує й різні характеристики, на які необхідно звертати увагу при виборі такого опалювального обладнання.

 

ПЛЮСИ І МІНУСИ ЧАВУННИХ ГАЗОВИХ КОНВЕКТОРІВ

 

Чавун є традиційним матеріалом для виготовлення опалювального обладнання. Важливим у високому попиті на чавунні конвектори на газу є те, що вони більшим терміном експлуатації на відміну від сталевих аналогів. Це обладнання має також довготривалі строки безпроблемної експлуатації. Якщо купити конвектор газовий димохідний з чавуну, то гарантовано будете забезпечені теплом в оптимальних межах.

Кожен виробник доводить переваги того обладнання, яке він пропонує на сучасному ринку. Це цілком закономірно: йому необхідно знайти споживача. Порада покупцям: виходьте з власних потреб і можливостей. Про позитивні і негативні характеристики такого опалювального обладнання ми вам розповімо. Це і стане помічником в справі покупки газового конвектора для обігріву приміщень.

 

     

ЧОМУ ЗРУЧНИЙ СТАЛЕВИЙ ГАЗОВИЙ КОНВЕКТОР?

 

Перш за все, зручність газового конвектора, виготовленого зі сталі, полягає в тому, що він має порівняно невелику вагу. Це спрощує його доставку і установку в приміщенні. При його використанні відбувається швидке нагрівання приміщень, що забезпечує економне витрачання газу, який нині коштує досить пристойних грошей.

Неприємним буває потріскування, яке з'являється тоді, коли сталевий конвектор починає остигати. Це пов'язано з особливостями сталі, з якої виготовляються прилади.

 

ЩО Ж КРАЩЕ: СТАЛЕВИЙ АБО ЧАВУННИЙ КОНВЕКТОР?

 

Дехто з споживачів і фахівців стверджує, що краще купувати конвектори з чавунними теплообмінниками, які, як говорилося, і більш надійні, і міцніші. Вони довше нагріваються, але так і довше охолоджуються, підтримуючи тепло в приміщеннях. Відповідно, і терміни служби більше.

Інша частина потенційних споживачів схильна до того, що слід купити коаксіальний газовий конвектор із сталі. Сучасні високоякісні матеріали відрізняються досить тривалими термінами експлуатації. Швидкість нагрівання сталевих приладів - це і швидкість досягнення оптимального температурного режиму в опалювальних приміщеннях.

Важливо, що прогорання теплообмінників не ставить хрест на використанні сталевого конвектора. Усунення такого недоліку не складає труднощів для фахівців, а тому роботи проводяться швидко і прилад експлуатується далі.

Разом з тим, об'єктивно сказати, який саме газовий конвектор краще: чавунний або сталевий - не можна. Кожен прилад буде експлуатуватися в суворо визначених умовах. Різними бувають і запити споживачів: одному - необхідний швидкий нагрів приміщення, іншому - більш тривале підтримування отриманого температурного режиму. Різними є і фінансові можливості людей.

Головне при виборі газового конвектора знати позитивні і негативні моменти, що характеризують і чавунні, і сталеві моделі. При наявності подібних знань кожен зможе порівняти їх з майбутніми вимогами до опалювального устаткування і купити те, що буде функціонувати найкращим чином.

Можна буде купити будь-який газовий конвектор, який є сучасним високоефективним опалювальним устаткуванням.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)