Який електричний конвектор вибрати для квартири

Електроконвектори - популярне електричне опалення. Використовуватися вони можуть практично у всіх приміщеннях, де є електрика. Придбання такого конвектора позбавляє від необхідності проведення дорогих монтажних робіт, обладнання димоходів та опалювальних мереж.

 

ПЕРЕВАГИ, ЯКІ РОБЛЯТЬ ЕЛЕКТРИЧНІ КОНВЕКТОРИ ОПТИМАЛЬНИМИ ДЛЯ ОПАЛЕННЯ

 

Таке опалювальне обладнання, як конвектори опалення електричні, має істотні позитивні характеристики, які роблять їх вибір правильним кроком для будь-якого користувача. Ці переваги полягають в:

  • Безпечній експлуатації.
  • Суттєвій економії електричної енергії. Завдяки вбудованим електронним термостатам контролюється температура;
  • Швидкому прогріванні приміщень;
  • Наявності захисту від бризок і вологи. Можуть використовуватися у вологих приміщеннях;
  • Ергономічний дизайн. Виключені гострі кути, що оберігає від травм;
  • Непересушуванні повітря;
  • Легкому монтажі на будь-якій поверхні;
  • Збереженні кисню, тобто він не згорає в процесі функціонування конвектора;
  • Відключенні конвектора при перекиданні, що забезпечується наявністю вбудованого датчика.

 

КЛАСИФІКАЦІЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ КОНВЕКТОРІВ ЗА СПОСОБОМ УСТАНОВКИ

     

Залежно від способу установки електроконвекторів, вони можуть бути:

  • Настінними - на стіні їх кріплять спеціальними кронштейнами. Можуть встановлюватися під вікнами, забезпечуючи створення теплових завіс і запобігання запотівання шибок;
  • Підлоговими - мають коліщатка або спеціальні ніжки. Поставити їх можна, де зручно, аби вистачило електричного шнура;
  • Плінтусними - місце їх установки - уздовж стіни на підлозі. Мають висоту - 13-20 мм. Місце установки - приміщення з великими вікнами (вітражами або вітринами);
  • Універсальними - їх розміщують хоч на підлозі, хоч на стінах. У комплект входять кронштейни або ніжки;
  • Вбудованими - простір кімнати не захаращують. Їх не видно, оскільки розміщують в нішах і закривають решітками. Про місця розміщення таких конвекторів краще подумати на стадії будівництва.

 

    

ЕЛЕКТРОННЕ УПРАВЛІННЯ ДЛЯ ЕЛЕКТРОКОНВЕКТОРІВ

 

Сучасними типами електричних конвекторів є прилади, які обладнані електронним управлінням. Вони поділяються на дві групи:

  • Традиційні, в основу роботи яких покладена конвекція повітря, що потрапляє всередину конвектора, нагрівається там і виходить назовні через верхні решітки. Відрізняються високою надійністю в експлуатації;
  • Конвекційно-інфрачервоні - в них поєднується дві технології: інфрачервоне випромінювання і конвекція. Гріється не тільки повітря, а й стіни, підлога, предмети інтер'єру. Мають високу енергоефективність.

 

ТИПИ ЕЛЕМЕНТІВ НАГРІВАННЯ КОНВЕКТОРІВ

 

Всі кращі електричні конвектори комплектуються такими нагрівальними елементами:

  • Ізольована від навколишнього повітря спіраль, яка контактує з теплообмінником-радіатором. Це не дозволяє пересушувати повітря. Не перегорає і пил. Все це виключає погане самопочуття людей, які знаходяться в приміщеннях;
  • Керамічна спіраль відрізняється більш високою вартістю. Вона має набагато більший термін служби. В естетичному плані відмінно виглядає і без захисного кожуха.

 

УПРАВЛІННЯ ЕЛЕКТРИЧНИМИ КОНВЕКТОРАМИ

 

Кожним опалювальним приладом необхідно управляти. У процесі управління електричними конвекторами можуть бути використані такі системи управління:

  • Механічна - відрізняється такими перевагами, як простота і надійність в функціонуванні. До недоліків варто відносити невисоку точність і неможливість програмування роботи. Використовується давно і, не дивлячись на інноваційні розробки, продовжується застосовуватися;
  • Електронна - гарантує стабільну роботу і точно задані температурні режими. Окремі моделі об'єднані в єдині системи, якими керують за допомогою пультів дистанційного керування. Як недолік визнана неможливість використання у вологих приміщеннях.

     

ОСОБЛИВИЙ ТИП - КОНВЕКТОРИ З ПРОГРАМАТОРАМИ

 

Сьогодні ринок пропонує і електроконвектори, які комплектуються спеціальними додатковими пристроями, так званими, програматорами. Вони відрізняються невеликими розмірами і можливістю їх кріплення в зручних місцях до стіни.

За допомогою модуля керування кілька конвекторів можуть об'єднуватися в єдині системи або кілька груп. Це зручно, оскільки програматор дозволяє задавати необхідні параметри для кожного обігрівача, в певних випадках і на тривалий час.

Задаються параметри самостійно, або вибираються з варіантів, які є в пам'яті модулів. Це надзвичайно зручно і вигідно. При відсутності людей в приміщеннях, що обігріваються, можна підтримувати меншу температуру, а до їх появи - підвищувати її до оптимальної.

 

     

ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ ЕЛЕКТРИЧНИХ КОНВЕКТОРІВ

 

Розглянуті опалювальні прилади, в тому числі конвектор електричний підлоговий, можуть мати додаткові функції, що сприяють комфортному й економічному їх застосування:

  • Іонізатор необхідний для уловлювання пилу і насичення повітря іонами. Звідси - зниження стомлюваності, підвищення працездатності та імунітету;
  • Захист від замерзання - автоматично спрацьовує, коли температура в приміщеннях опускається нижче плюс 5 градусів;
  • Програмування - запам'ятовування поточних параметрів і правильне їх відновлення після відновлення роботи. Зручно, коли часті перебої зі світлом;
  • Термостат - автовідключення при досягненні встановлених рівнів температури і включення після охолодження повітря;
  • Таймер - установка заданого часу обігріву;
  • Регулятор потужності і температури - можливість регулювання самим користувачем.

Розглянуто практично всі можливості і переваги електричних конвекторів, а тому після їх вивчення не буде ніяких проблем з вибором оптимального варіанту опалювального приладу цього типу, який буде забезпечувати необхідний рівень температури.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)