Як правильно та економічно підійти до питання опалення котеджу

otopleniya-kotedzha-1Перед будівництвом особняка, котеджу або ж не великого заміського будиночка ми оцінюємо усі майбутні витрати від будівництва до утримання майбутнього житла. І тут треба розуміти й бути готовим, що вони будуть значно вищі аніж обслуговування квартири. Найдорожчою опцією, як і скрізь, буде опалення. Тому пропонуємо вам пройтися по основних можливих варіантах його влаштування.

Першим ми проаналізуємо варіант використання магістрального газу. Для того щоб не виникало проблем та додаткових витрат ваша ділянка, що вибрана під будівництво, має бути газифікована. Інакше вас чекатимуть додаткові витрати на забезпечення газом, що навряд чи були передбачені бюджетом. Поки газ це одно з найдешевших видів палива. Але робити цінові прогнози на тривалий період важко.

Другий спосіб підійде тим у кого відсутній магістральний газ. Його суть полягає в запасанні та застосуванні скрапленого газу. Хоча багато хто так і робить, але цей метод має величезний мінус. Біля вашого будинку постійно знаходитиметься ємність, що містить вибухонебезпечну рідину. Така посудина називається газгольдером. Крім того, така місткість передбачає також наявність не малого захищеного обгородженого шматка землі, на якому звичайно ж заборонено будівництво та вирощування будь чого. Він вимагає дотримання усіх заходів безпеки. А на додаток до всього вам ще потрібно буде знайти й мати джерело такого газу та можливість транспортування його до ділянки.

Третім варіантом опалення вашого житла є дизпаливо. Таке джерело рекомендовано застосовувати в умовах віддалених місцевостей, оскільки його просто купити і доставити. Це дуже зручно, оскільки транспортувати це паливо можна самому. Дизельний котел має трохи нижчу продуктивність і трохи вищу вартість в порівнянні з іншими, але зате служить довго (до 15 років). Також окрім котла, вам знадобиться облаштування підземної ємності для подання палива, ціна якого не входить у вартість опалювального котла. Також дизельний агрегат залежить від електроенергії. І якщо у вас бувають проблеми зі світлом прийдеться ще придбати й генератор.

otopleniya-kotedzha-2     otopleniya-kotedzha-3

 

Останнім часом збільшилась популярність опалення на твердому паливі, в ролі якого можуть виступати вугілля, палети та дрова. У даному випадку треба знати, що немає повністю автоматичних твердопаливних котлів. І вам постійно прийдеться підкидати паливо. У пелетному устаткуванні рівень автоматизації буде вищий ніж у звичайного, але в разом з цим і виросте рівень безпеки. Тому це потрібно знати й враховувати при виборі такого устаткування. У цих випадках вам доведеться забезпечити ще і додаткову безпеку. Вартість таких опалювальних агрегатів має широкий діапазон. Від відносно дешевого, придбавши які ви прирікаєте себе бути постійним кочегаром, до дорогого з автоматичним поданням. Ціна на паливо залежить від конкретного регіону.

Забезпечити опалення будинку можна й електричним котлом. Цей варіант один з найдорожчих і тому не популярних. Використовується коли інших способів немає. Крім того, таке устаткування вам доведеться змінювати через кожні десять років.

otopleniya-kotedzha-4     otopleniya-kotedzha-5

Останнім способом забезпечення опалення вашого приватного житла є тепловий насос. Поновлювані теплові джерела до недавнього часу не були популярними, але зараз вони набирають оберти. І у даного опалювального способу вже є не малий попит. Це обладнання витягає теплоту для опалення будинку із землі, повітря та води (навіть холодних). Такі системи дуже популярні на півночі, де грунт промерзає на значну глибину. Ці агрегати придатні до використання абсолютно в усіх регіонах нашої країни. Єдине чого потребує цей апарат це електрична енергія. Электропотужність, що споживає пристрій, в чотири рази менше теплової потужності, що він виробляє. Однією з останніх розробок устаткування є інверторні насоси. Їх вартість трохи вища, але вони мають велику ефективність використання електрики.

Проглянувши усі можливі способи опалення, можна сказати, що тепловий насос обійдеться дорожче аніж популярний твердопаливний котел. Але теплові насоси мають значну перевагу, що покриває і навіть перевищує різницю. Вона полягає в тому, що цей апарат абсолютно автономний і не залежить від наявності будь якого палива. І сьогодні це дуже важливий чинник вибору способу опалення, оскільки вибирається він на дуже тривалий проміжок часу.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)