Як підібрати газову колонку

Газова колонка є альтернативою і заміною водонагрівачів проточного типу. Вона працює на газу, нехай і не дешевому в даний час, але надзвичайно зручному паливі. Проточні нагрівачі води для виконання свого призначення використовують електроенергію, також досить дорогу. І все ж наші співвітчизники перевагу віддають газовим колонкам, яка вирізняється зручністю і високою функціональністю.

Відмінністю газових колонок є те, що для їх функціонування не потрібне якесь спеціальне обладнання і монтаж не викликає особливих складнощів. Це і робить їх дуже популярними серед споживачів, які прагнуть мати постійне гаряче водопостачання.

Питання полягає лише в тому, яку газову колонку вибрати, щоб бути повністю впевненим в оптимальному вирішенні проблеми гарячого водопостачання. Таким підбором зараз і займемося, даючи споживачам корисні поради та необхідну інформацію.

 

ЩО ВИБРАТИ: ДИМОХІДНУ ЧИ ПАРАПЕТНУ ГАЗОВУ КОЛОНКУ?

     

Газові колонки прийнято ділити на два підвиди, кожен з яких має свої позитивні характеристики:

  • Димохідні;
  • Парапетні.

Щоб розібратися в позитивних і негативних сторонах цих підвидів водогрійного обладнання, зупинимося на кожному з них, оскільки вибір підвиду є головним питанням, на якому потрібно буде зупинитися кожному, хто вибирає газову колонку для власних потреб.

Газові колонки димохідного типу відрізняються тим, що продукти спалювання палива виводяться з приміщень за допомогою традиційних димоходів. Придбання такого пристрою буде стовідсотково вигідним, якщо колонка купується для будинку або квартири, в яких вже є змонтований димохід, який раніше використовувався з попередніми водонагрівальними або опалювальними приладами. Колонки даного типу мають негерметичні камери згоряння. Це означає, що забір повітря для горіння здійснюється безпосередньо з приміщення, в якому використовується колонка.

Парапетні колонки на газу використовують при функціонуванні коаксіальні димоходи, які монтуються безпосередньо для встановлюваних парапетних колонок. Димоходи цього типу складаються з двох трубок, які вкладені одна в іншу. Повітря для горіння надходить в колонки ззовні по зовнішній трубці. Відпрацьовані гази виводяться по внутрішній трубі. Облаштування коаксіального димоходу особливих труднощів не викликає: самі труби зазвичай входять в комплектацію колонок, а в монтажних роботах потрібно лише зробити отвір в зовнішній стіні.

Висновок можна зробити один: немає готового димоходу - купуйте парапетну колонку. В іншому випадку (при наявності готового димоходу) економніше і вигідніше купувати димохідну колонку.

 

СПОСОБИ РОЗПАЛЮВАННЯ ГАЗОВИХ КОЛОНОК

 

Включення колонки на підігрів означає підпалювання газу в пальнику. Існує кілька способів цієї операції, що дозволяє вибрати такий, який буде зручним і доступним за вартістю. На сьогодні споживач може вибирати серед таких способів:

  • 220 Вт (парапетний тип колонки);
  • П’єзорозпал;
  • Електронний розпал.

Спочатку колонки розпалилися вручну, тобто за допомогою сірників. Сьогодні цей спосіб пішов в минуле, оскільки йому на зміну прийшли більш сучасні і більш безпечні методи.
Змінивши сірники,  п’єзорозпал став зручним, ергономічним і безпечним, а також популярним, що не викликає ніяких нарікань з боку споживачів. Правда, і його вдосконалили, розробивши електронний розпал. Використовується все та ж іскра, але при цьому користувачеві не потрібно навіть кнопку наживати. При початку руху теплоносія обертається крильчатка і спрацьовує розпал від батарейок. Потік зупиняє - полум'я гасне. Електронний розпал визнаний найідеальнішим рішенням на сьогодні.

 

ПОТУЖНІСТЬ І ПРОДУКТИВНІСТЬ ГАЗОВИХ КОЛОНОК

 

Вирішуючи проблему, яка газова колонка краще для квартири, слід визначитися, перш за все, з потужністю. Виходити слід з наявності трьох варіантів колонок за цим параметром:

  • Колонки низької потужності (16-24 кВт) - їх цілком достатньо для забезпечення водою кухні, оскільки забезпечують нагрівання 8-12 літрів води в хвилину;
  • Колонки середньої потужності (28-30 кВт) - продуктивність в хвилину - 14-15 літрів;
  • Колонки високої потужності (30-36 кВт) - здатні забезпечувати всі потреби в гарячій воді, їх продуктивність - більше 15 л щохвилини.

Малопотужні газові колонки використовуються традиційно в однокімнатних квартирах, де менше споживачів, а, значить, і менша витрата води. В двох- і трикімнатних квартирах не обійтися, як мінімум, без колонок середньої потужності, а то - і високою. Це вже залежить від кількості споживачів.

 

ГАЗОВА КОЛОНКА ПОВИННА БУТИ БЕЗПЕЧНОЮ

 

Важливим моментом є і безпеку експлуатації газових колонок. Для цього в їх конструкції використовуються різні пристрої, що переслідують одну мету - безпечне функціонування цього водогрійного обладнання.

При виборі газової колонки необхідно звертати увагу на наявність систем контролю:

  • Полум'я;
  • Граничних температур води на виході;
  • Тяги і протитяги (в димохідних колонках).

Зовсім не зайвими будуть і прилади, що контролюють тиск і наявність в магістралі води і газу. Економити на безпеці жодним чином не можна, оскільки така економія нерідко закінчується плачевно.

 

ГАЗОВУ КОЛОНКУ ЯКОГО ВИРОБНИКА ВАРТО ВИБИРАТИ?

 

В процесі вибору обладнання кожен споживач замислюється і над тим, якої фірми вибрати газову колонку? Це не дивно, оскільки на вітчизняному ринку пропонується продукція багатьох затребуваних фірм, які займаються виробництвом саме цих приладів.

Тут колонки, що відрізняються відмінною італійською якістю, високою німецькою продуктивністю і, звичайно ж, вітчизняною ціновою доступністю і пристосованістю до роботи в наших умовах.

Конкретно по кожній фірмі-виробнику ґрунтовну інформацію можна отримати в процесі спілкування з нашими фахівцями

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)