Що таке бойлер з сухим теном, їх види та характеристики

Забезпечення гарячою водою квартири, дачного або іншого заміського будинку вимагає наявності бойлера. Асортимент таких водонагрівачів на ринку пропонується великий. Його лідером є бойлер з сухим теном переваги якого полягають у доступній вартості, легкості в експлуатації, безпеці, стильному естетичному вигляді.

Дані бойлери працюють на електричній енергії. Вони відмінно виконують необхідні функції, не дивлячись на те, що їм доводиться гріти великі обсяги води. На нагрівання води середньому електробойлеру з таким теном необхідно півтори-дві години (тривалість залежить від обсягів).

 

ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ СУХОГО ТЕНА

 

Тени є одним з найбезпечніших видів нагрівання. Це при тому, що вони мають безпосередній контакт з водою, що нагрівається. Особливість їх монтажу полягає в обов'язковій наявності заземлюючого контуру, який приєднується до розетки. Це запобігає ураженню людини навіть тоді, коли тен виходить з ладу.

Сухі тени відрізняються від звичайних своїм пристроєм. На вигляд - це трубочки з нержавійки або міді, в яких знаходяться нагрівальні елементи у вигляді ніхромової нитки. Простір між нитками і стінками трубочок заповнюються кількома ізоляційними шарами, що запобігають враженню людини при коротких замиканнях або пробиваннях.     

Такий тен не має контакту з водою, оскільки його корпус захований в оболонці з масляним шаром, що забезпечує високу теплопровідність. Основними перевагами таких нагрівальних систем є тривалі терміни експлуатації і короткий період нагрівання води.
Ринок сьогодні пропонує два види бойлерів з сухими тенами: проточні та накопичувальні. Їх конструкції різні й залежать від потреб людини і цілей використання.

     

Накопичувальні бойлери працюють за принципом наповнення наявної ємності водою, яка в подальшому нагрівається. При витраті води відбувається автоматичне підживлення з водопостачальних систем будинків аж до повного заповнення. Такий процес є безперервним до тих пір, поки включений бойлер. Це дозволяє людині користуватися гарячою водою цілодобово.

Найбільш популярними серед споживачів є стандартні накопичувальні бойлери, які мають обсяг 30-100 літрів, хоча при необхідності може бути придбаний і прилад більшого обсягу. Переважна більшість сучасних бойлерів комплектується саме сухими тенами.

Бойлер з сухим теном відгуки споживачів має переважно позитивні, оскільки відрізняється високою функціональністю, відмінним дизайном і тривалими термінами використання.

 

     

ВІДМІННОСТІ МІЖ БОЙЛЕРАМИ З РІЗНИМИ ТИПАМИ ТЕНІВ

 

Мокрий тен є недовговічним. На нього негативний вплив чинить вода, з якою він контактує. За конструкцією тен є нагрівальним елементом, який виконується з міді. Він поміщається безпосередньо в воду. Відрізняється найбільшою поширеністю і невисокою ціною.

У процесі функціонування бойлерів з мокрими тенами утворюються гальванічні струми, а тому виникає корозія сталі, яка використовується для виготовлення водяних баків. Результат - значне зниження термінів їх служби. Якщо треба використовувати воду, що відрізняється підвищеною жорсткістю, то на відкритих тенах осідають мінеральні відкладення (накип), що призводять до швидкого виходу з ладу.

Всі ці неприємності не характерні для сухих тенів, повністю ізольованих від згубного впливу води. Окремі виробники використовують нагрівачі з кераміки, які запобігають появі гальванічних струмів, а тому продовжують експлуатаційні терміни бойлерних баків.

Стеатитовий тен з кераміки виготовляється з силікату магнію, який спресований під високим тиском. Даний матеріал має відмінну теплопровідність. Він витримує температури до 1000 градусів і не горить.

 

    

ФОРМА БОЙЛЕРІВ З СУХИМИ ТЕНАМИ

 

За формою ці нагрівальні прилади можуть мати традиційну циліндричну форму з вертикальною або горизонтальною установкою. Плоский бойлер з сухим теном - це ще один вид за формою, також виготовляються і у квадратній формі. Користується великим попитом, оскільки зручний в монтажу.

На сучасному українському ринку може бути підібраний бойлер вертикальної установки, який виконаний у форм-факторі призми. Нагрівачі мають різні режими потужності. Залежно від потреб споживачів на них можуть використовуватися прискорені або економічні режими нагріву води.     

Сучасному споживачу доступні найрізноманітніші бойлери з сухими тенами. Практично всі вони відрізняються достатніми рівнями безпеки, нескладним монтажем, легко обслуговуються і експлуатуються. Асортимент нашого супермаркету - це підтвердження різноманітності модельного ряду бойлерів, які забезпечують нагрів води сухими тенами.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)