Кондиціонер і наше здоров'я

kondicioner-i-nashe-zdorove-1Багатьом з нас нелегко переступити такий психологічний бар'єр, як відношення до використовуваного в своєму житті кондиціонера. Агрегат створений людиною, звідси і наявність протилежних сторін медалі.
Однак, ніхто з нас не піде на категоричне заперечення подібних ефектів при природних явищах природи. При ухваленні рішення про покупку агрегату слід звертати увагу на доцільність і до підбору підходити в індивідуальному порядку.

Наочним підтвердженням сказаного є літо минулого року, коли при тривалій спеці спостерігалося збільшення кількості серцево-судинних недугів, часом навіть з летальними наслідками. Страждали не тільки люди з даною патологією, а й з іншими хронічними захворюваннями.

Нерідко ми, перебуваючи в критичному положенні, отримуємо пропозицію про нормалізацію мікроклімату в житлі за допомогою кондиційного устаткування, і відмовляємося від такої можливості. Мотивація подібних вчинків - ризик захворювання від кондиціонерів, оскільки в них відбувається накопичення всіляких мікробів.

Це істотно б зменшувало навантаження на судини і серце, допомагало уникати інфарктів і гіпертонічних криз. Людям треба зрозуміти, що реальні хвороби бувають набагато страшнішими, ніж страхітливі розмови про ці прилади. Обивателю необхідні знання в цьому питанні. Сумно чути інформацію-страшилку про хвороби легіонерів, яка зустрічається в аналізах.

kondicioner-i-nashe-zdorove-2     kondicioner-i-nashe-zdorove-3

Минуло понад два десятиліття. Причина неприємностей в комп'ютерах? , Частково так, але не тільки в них. Це і фатальний збіг різних обставин. Самі ж агрегати в цьому мали лише позитивний ефект, підтверджений постійним збільшенням ринку збуту, підвищенням їх якості та розширенням функцій.

Нормалізація самопочуття, зняття загострення, попередження розвитку окремих хвороб, зниження споживання, а то і відмова від медикаментозного лікування, що підтримує, до речі, рівновагу організму, можливі нерідко лише в умовах нормалізації мікроклімату там, де перебуває людина.

Висновок в цій ситуації може бути тільки один: не потрібно бути категоричними і однозначними в оцінках. Ще древні говорили, жити вічно можна, якщо не заперечуєш нічого.

kondicioner-i-nashe-zdorove-4     kondicioner-i-nashe-zdorove-5

ПОРАДИ ЩОДО ПРИДБАННЯ КОНДИЦІОНЕРА АБО ВІДМОВИ ВІД НЬОГО

  1. Важлива оцінка можливостей, якими володіє організм, умов здійснення трудової діяльності, проживання, наявності доцільності використання для забезпечення оптимального мікроклімату засобів допоміжного призначення.
  2. Консультуйтесь з фахівцями в питаннях вибору техніки.
  3. Нехай обладнання функціонує, повільно змінюючи режими температури.
  4. Якщо в приміщенні декілька чоловік, то повинні враховуватися можливості кожного, використовується усереднене функціонування.
  5. Фільтри повинні постійно очищатися і замінюватися.
  6. Спостереження за температурним режимом має бути ретельним.

Все, що створюється людиною, створюється для її ж блага. Подібне досягається при наявності достатніх знань. Очевидним є факт, що допоміжні засоби полегшують існування людини.

При максимальній пристосованості людини до умов вона не буде піддаватися напрузі, досягне комфорту. Помічником у цьому буде досконала саморегуляція. При цьому збережемо енергію свого тіла, що вкрай необхідно кожному з нас.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход